מתחילת העונה של "מאסטר שף", פגשנו לא מעט חומרי גלם שאתגרו את המתמודדים. משוקולד, שעועית, אפונת שלג או בננות ועד כרישה ועדשים, אלא שירק אחד הדליק את השופטים במיוחד - השומר. הירק בעל הטעם האניסי מיד העלה את הדיון על כמה שהוא שנוי במחלוקת ולא מוערך מספיק, כמו לא מעט ירקות או פירות אחרים שלא זוכים לכבוד הראוי להם. 

בקרב מבוגרים יש את האכלנים הבררנים יותר או פחות, אבל הבעיה האמיתית כמו שברור לכולנו, מתחילה בדרך כלל בילדות. אז רגע לפני פרק נוסף (שבת, אחרי החדשות, קשת 12), הקדשנו את עצמנו לאחת הבעיות הגדולות ביותר שיש להורים והיא לפתוח את הילדים שלהם לטעמים חדשים ונוספים ובעיקר - לגרום להם לאכול יותר ירקות. 

מה שלא בא בכוח או מוח, בעידן המודרני בא בטכנולוגיה. אז פנינו לעזרת ה-AI, עשינו רשימה של הירקות והפירות הכי פחות חביבים על ילדים וניסינו להפוך אותם נגישים ואפילו מתוקים יותר. לשירותכם, קבלו את נבחרת ההסברה לאכלנים הבררנים (מומלץ לקרוא עם הילדים):

בראיין הברוקולי

כשהוא לא עוזר לנשים מבוגרות בחציית הכביש, הוא נהדר לצד שניצל, חזה עוף או בתוך קיש.

מוני התרד

חובב כלבים מושבע, שילדים נוהגים לעשות נגדו מרד. הוא נפלא בתוך בורקס או סתם כתבשיל תרד.

לני הבצל

מלך המחזור ואם תקצצו אותו מספיק דק, לא תשימו לב אליו בכלל.

שימי השום

בזהירות בדרכים הוא מאוד מוכשר וטעים בגדול עם כל דבר

לוקי הכוסברה ומילי הפטרוזיליה

לא רק בכדורגל הם טיל, הם הולכים מושלם מעל כל סלט או תבשיל.

יהודה השומר

ספורטאי בלב ובנשמה, ירק מספר אחת. האהוב על רותי ברודו והולך פגז בחמוצים או סלט.

ג'וב הגויאבה

היא הפרי היחיד שנכנס לרשימה ותולעת ספרים רצינית. אפשר לאכול אותה ככה, או בקומפוט מתוק עם כפית.

סול הסלרי 

מת על גזר בטירוף, אולי כי הם הולכים טוב יחד במרק. אפשר לשים אותו גם בבולונז רק חשוב לקצוץ דק.

סאלי הסלק

הוא מתוק ומוסיף צבע טוב לכל דבר, מכור לטיקטוק וחשוב לו שתדעו שהוא וצנון זה ממש לא אותו הדבר.