אם ה"מאמי הלאומית" בתחום המוזיקה תמיד תהיה נינט טייב, נדמה שאת התואר הזה בעולם האוכל קוטף חיים כהן ללא מתחרים או מאמץ. מתחילת העשור הקודם הוא מנהיג את תוכנית הבישול האהובה בישראל, ורגע לפני ש"מאסטר שף" חוזרת למסך לעונה חדשה (שבת, אחרי החדשות, קשת 12), תפסנו אותו לריאיון קצר עם התרגשות גדולה.

זה לא סוד שכהן אף פעם לא החזיק בדמות השף הטיפוסית והקשוחה שאנחנו מכירים מעולם המסעדנות, ואולי זה מה שעובד לו טוב במיוחד. הוא עממי, נעים הליכות, מקצועי וחתום על כמה ממוסדות הקולינריה המפורסמים בישראל. מעבר לכך, הוא גם ותיק השופטים וכשהוא מתכונן לעונה נוספת של התוכנית, עולה שאלה אחת משמעותית: איך עוד אפשר לחדש?

כנראה שבעולם המתקדם של היום, תמיד יש איך להתחדש וזה בדיוק מה שכהן מסביר כשהוא מדבר על ההתרגשות לקראת העונה החדשה: "תמיד יש התרגשות והיא גוברת אחרי שמכירים את המתמודדים. תוך כדי האודישנים פתאום פוגשים אנשים צעירים וחדשים וגם מרגישים את הקפיצה הקולינרית מעונות קודמות".

הסנדוויץ' שהרגיז את השופטים  (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
כהן במהלך ויכוח עם הקולגות: אייל שני, רותי ברודו, ישראל אהרוני ומיכל אנסקי | צילום: מאסטר שף, קשת 12

איזה חידושים מצפים לנו העונה?
"יש מספר גדול של מתמודדים בולטים שהם טובים. יש ביצועים מאוד מדויקים וטעימים, 90 אחוז מהזמן אנחנו אוכלים אוכל טעים וזה מקל מאוד על התחושה של השובע".

מה הציפיות שלך מהמתמודדים?
"הציפייה היא מורכבת. קודם כל שיהיה אוכל טעים, כי אני מכניס את זה לגוף ובנוסף אני רוצה להיות מופתע בקטע של: 'וואו, איך אני לא חשבתי על זה?', שזה קורה לא מעט".

בתור הוותיק שבחבורה ומנהיג שולחן השופטים, הוא החליף לא מעט קולגות לאורך השנים, אבל נדמה שדווקא עכשיו השילוב הוא מדויק. "מי שהכי ותיקים אלו אייל ואני, מתחילת העשור. רותי זו העונה השנייה שלה וישראל נדמה לי שהשלישית או הרביעית והדינמיקה מדהימה. אם מחברים את הגילאים של כולם זה בערך 300 שנה, אנחנו ותיקי המזון במדינה, אז יש הערכה נורא גדולה אחד לשני ושיח מעניין עם תוכן. גם אם יש אי הסכמות, זה בלי צעקות", הוא משתף.

השנה גם התחלת להפעיל את מזנון הכנסת, איך החוויה עד עכשיו?
"כנגד כל הציפיות, הם לא לקוחות קשים. להפך,הם מאוד טובים ואני חושב שהיו להם שנים שלא נתנו כל כך את הדעת על האוכל שם. לכן השינוי שעשינו היה וואו מבחינתם, הקבלת פנים הייתה מדהימה, הם אסירי תודה ובאים ואומרים את זה. נורא כיף שיש קהל כזה, כיף להכין להם".