mako
פרסומת

בחסות הטיקטוק: 10 טריקים מעולים למטבח

העונה הנוכחית של "מאסטר שף", משקפת בצורה די מושלמת את העובדה שהעולם של היום מתבסס ברובו על ידע אינטרנטי. לכן כשהמתמודדת מירי עזרא שיתפה על הטריק שלמדה מהטיקטוק ובזכותו הכינה טוויל פרמז'ן מושלם, יצאנו לחקור ומצאנו טריקים שכל הבשלנים (גם החובבים) - חייבים לבדוק

דסק קשת 12
mako
פורסם:
קציצות דגים נסיכת הנילוס
קציצות דגים נסיכת הנילוס|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

מנת הניוקי הממולאים בחמאת בצל של מירי עזרא, מתמודדת "מאסטר שף", קיבלה אין ספור שבחים מהשופטים והעבירה אותה ישר אל השלב הבא. הצלחת הייתה נראית מדהימה ללא ספק, אבל מה שאותנו סקרן במיוחד, הוא טוויל הפרמז'ן שישב כקישוט מעל המנה והיה נראה מגרה במיוחד. במהלך ההכנה חשפה המתחרה כי את הטכניקה של הכנת הטוויל, היא למדה במקום מפתיע במיוחד: אפליקציית טיקטוק.

אם למישהו יש עדיין ספק לגבי העניין, הרשתות החברתיות הפכו להיות מקום לימוד של ממש כמעט לכל תחום בחיים. למרות שמסתובב שם גם לא מעט פייק, אם בוחנים בחוכמה אפשר ללמוד טריקים ששווים זהב, בעיקר בכל מה שקשור במטבח. רגע לפני פרק הדחה נוסף הערב (ראשון, אחרי החדשות, קשת 12), שוטטנו בהשראת מירי ברחבי הטיקטוק ומצאנו 10 טריקים שלגמרי שווה לכם לנסות.

הדרך הפשוטה לפצח אגוזי מלך

השנה היא 2024 ועדיין לפצח אגוזים כמעט על כל סוגיהם, זו משימה לא פשוטה בלשון המעטה. הרבה טריקים ומכשירים הומצאו לטובת העניין, אבל מסתבר שיש דרך לא רעה בכלל שתאפשר לכם לפצח אגוז מלך למשל, רק בעזרת יד אחת. אז מה עושים? פשוט מרתיחים 10 דקות במים (יש מצב לא רע שזה גם עוזר קצת עם המרירות הטבעית של האגוז).

ביצה עלומה באפס מאמץ

אם נודה באמת, יש הרבה תצורות לארוחת בוקר, אבל הכיפית ביותר שבהן היא כזאת שכוללת ביצה עלומה מושלמת. הבעיה היא, שלהכין דבר כזה בבית זו משימה לא פשוטה, ומהצד השני לא בכל מסעדה מגישים אותן. אז מה עושים? מתברר שמוצאים טריק מגניב בטיקטוק שכולל שימוש במצקת משומנת.

פרסומת

קאפקייק אחיד ועסיסי

כל מי שאי פעם הפיל את הטלפון שלו לאסלה, יודע שאורז הוא כלי נהדר לספיגת לחות ונוזלים. הרבה פעמים במהלך אפייה של קאפקייקס, הרבה שומנים ונוזלים נספגים בתחתית הנייר ויוצא שחלקו העליון מתייבש וחלקו התחתון דחוס מידי. האורז סופח חלק מהלחות בעוגות הקטנות ומאפשר להן להיאפות בצורה יותר מאוזנת.

פרסומת

איך באמת צריך לחתוך בצל

מלבד החלק הדי מבאס של הבכי, לבצל יש קטע כזה שבשלב מסוים של החיתוך הוא אומר: "חלאס אני סיימתי", ומתחיל להתפזר לכל הכיוונים. הטריק הגאוני בסרטון הבא, פשוט מסביר בצורה פשוטה איך להימנע בדיוק מהחלק המעצבן הזה, על ידי כך שמשאירים קצה אחד של הבצל לצורך החיתוך.

עיצוב חגיגי לאורז

הטריק הבא הוא לא הכרחי בחיי המטבח, אבל הוא פשוט כנראה ירשים מאוד כל אדם שתזמינו אליכם לארוחה. נכון כשמכינים תבשיל מגרה ועמוס ברוטב הוא תמיד מונח בצורה מעפנה ליד האורז בצלחת? אז מסתבר שפשוט אפשר להכין מהאורז מן קערה, להכניס אותו פנימה ולקבל מנה שמעוצבת בגאונות.

פרסומת

הפרדת עלים של עשבי תיבול

כל מכורי הכוסברה והפטרוזיליה, זה בדיוק הטריק בשבילכם. אין דבר טעים יותר מירק טרי בכל תבשיל וסלט, רק שלהתחיל להפריד אותם מהעלים, זה סיוט שקשה מאוד להתמודד איתו. בקיצור, מסתבר שאם לוקחים פומפייה קלאסית שיש בכל בית ומעבירים את הגבעול בחורים שלה, העלים נפרדים די בקלות.

פרסומת

טריק לקיפוי קצף מהסיר

אם אתם עדיין עומדים ומורידים את הקצף מהמרק עוף, החומוס או העדשים כף אחרי כף, אל תרגישו לבד, זה ממש לגיטימי. אבל, במידה ובא לכם לזרז קצת תהליכים, הסרטון הבא בטיקטוק, מדגים איך בעזרת מעט נייר סופג בחלק העליון של הסיר, אפשר להתפטר ממרבית הקצף תוך שניות ספורות.

קציצות מושלמות ואחידות

לשבת ולגלגל קציצה אחר קציצה זה יכול להיות אחלה ריפוי בעיסוק, או הדרך הישירה לבית משוגעים (כי הן אף פעם לא יוצאות עגולות). מתברר שבעזרת בקבוק, אפשר בדרכים שונות לייצר קציצות עגולות, אחידות ויפות מאוד. החיסרון היחיד: הן יוצאות טיפה קטנות יותר, אז אם אתם אנשים של ביס גדול, תמשיכו לגלגל בידיים.

פרסומת

קילוף שום בזריזות

יש רק מלאכה אחת יותר מרגיזה במטבח מלחתוך בצל, וזה לקלף שום. המון פתרונות מסתובבים היום בכדי להתעסק עם המשימה המעיקה הזו, אז נוסיף לכם עוד אחד כדי שיהיה, מה אכפת לנו. לוקחים ראש של שום, שמים בקערה עם מים, דוחפים למיקרו לחצי דקה, חותכים את החלק העליון, לוחצים וכל השיניים אמורות לצאת בדרך פלא (לא לוקחים אחריות אם זה לא עובד, או שהמיקרו שלכם מסריח משום למשך תקופה בלתי מוגבלת).

פרסומת

תפוחי אדמה קריספיים בטירוף

לכל בשלן חובב יש את החלום להגיד אל תפוחי האדמה הקריספיים ביותר שאפשר, גם בתצורה המטוגנת וגם בתנור. נראה שבשלנית הטיקטוק הזאת הצליחה לעשות גרסה לא רעה בכלל, אז אולי שווה ללמוד ממנה טריק או שניים.

מצאתם טעות לשון?