דורות שלמים של בשלנים ובשלניות גדלו על תורתו של אחד השפים הוותיקים ביותר במדינה. סבתות היו יושבות מול תוכניות הבישול שלו וכותבות באובססיביות מתכונים וכל הערה של ישראל אהרוני כאילו הייתה קדושה (או שזו רק סבתא שלי?). בכל מקרה, לקראת עליית העונה החדשה של "מאסטר שף", תפסנו אותו לשיחה וגילינו דינמיקה מפתיעה בשולחן השופטים ותחביב שתפס אותנו לא מוכנים.

בתוך תמהיל שופטים עם כמויות של ניסיון, כמעט אפשר לשכוח לרגע שאהרוני הוא אחד מחלוצי הבישול בישראל. למרות זאת, גם אחרי כל כך הרבה שנים בתעשייה הזאת, הוא מצליח להיות מופתע לטובה מהמתמודדים בעונה החדשה: "באופן מובהק יש פה בשלנים אולי מהטובים שראיתי מאז שאני כאן. הרמה הקולינרית עלתה, אופן הבישול השתנה, הוא יותר מודרני ועדכני, פחות אתני וביתי".

מה לדעתך הופך מנה למשהו מיוחד?
"מעבר לדברים הרגילים של ביצוע טוב וחומרי גלם או טכניקות וטעמים, אני חושב שצריך להיות איזשהו ברק, משהו שלא צפינו. משהו קטן וממזרי שעושה את זה מיוחד".

איך הדינמיקה ביניכם השופטים?
"מעולה. בעיני הסוד זה האנסמבל שאנחנו, ארבעה שונים לחלוטין בנקודת המבט שלנו באוכל ומהצד שני יש לנו מספיק דברים משותפים כדי שזה לא יהפוך לסתם בלגן של גרסאות. בעיניי הדיונים האלה מאוד מעניינים".

"אם הייתי צריך לעשות את זה הייתי מת" (צילום: מאסטר שף, קשת12)
ברגע של התייעצות עם הקולגות. ישראל אהרוני, רותי ברודו, חיים כהן, אייל שני ומיכל אנסקי | צילום: מאסטר שף, קשת12

יש ביניכם גם קונפליקטים?
"יש בין כולנו, כל פעם. עם אייל יש הרבה דברים שאני לא מסכים, אבל גם הרבה פעמים הוא אומר דברים מיוחדים ויפים. נורא קל רק להסתלבט עליו, אבל זה לא באמת רק ככה. הרבה פעמים יש מתחת לכל השכבות דברים מאוד מעניינים, רק חבל שהוא מפלצץ את זה. אבל כשהוא מתמצת זה יוצא מקסים".

הדמות הצבעונית של אהרוני לא מתבטאת רק בחליפות והבגדים המיוחדים שהוא לובש, בצורה בה הוא מסרק את הגבות או מסתובב שנים עם הצמה שמאפיינת אותו כל כך. השף מתחזק גם תחביבים מפתיעים כמו למשל תקליטנות. "קצת כמו בבישול, יכול להיות שמבחינה טכנית הצעירים יותר מעודכנים ממני", הוא משתף על היותו דיג'יי ומוסיף: "לעומת זאת אני מנצח אותם ברפרטואר, שבעיניי זה נכס יותר חשוב מטכניקה. לגיל יש יתרונות וחסרונות".

אתה גם מתחזק חשבון אינסטגרם מאוד צבעוני, מאיפה ההשראה?
"אומנם זה עמוד פעיל, אבל אני גולם בזה לגמרי. הבנות שלי עושות סטורי ותיוגים, אני מעלה פוסטים מהחיים שלי".

יש לך איזה טיפ מיוחד למשתתפים?
"
אל תסתכלו מה אחרים עושים. לכו עם הרעיונות שלכם עד הסוף. אם אתם רוצים לעשות גלידה ועוד שלושה עשו, אז תעשו מה שאתם רוצים הכי טוב שאפשר. הסחות הדעת מיותרות".