1. זוכרים את סמדי בומבה? בדיוק. אי אפשר לשכוח - כי כינוי קליט ישאיר אתכם בזיכרון
  2. תחשבו קודם כל על נוחות ולא על נראות. איתיאלה הגיעה עם נעלי בלנסטון וניצחה את התוכנית
  3. ואם כבר איתיאלה, אם יוצא לכם לגדל עשבים ופרחי מאכל בגינה - אל תתביישו להביא אותם איתכם
  4. פשטות היא לב הבישול. מי שהוכיחה את זה כבר באודישן הראשון היא הפיינליסטית של עונה 9, חופית סרמילי
  5. גם אם האודישן שלכם לא מפיל את השופטים ואין הצלחה מסחררת, זה לא אומר שאתם לא יכולים להגיע עד לגמר ואפילו לזכות - ראו ערך הלל גרדי, זוכה העונה העשירית
  6. הטבע מנצח: עוד דבר שהוכיח זוכה עונת העשור שהביא לא מעט פעמים חומרי גלם ישר מהמרעה בו הוא עובד
  7. מהצד השני של הסקאלה, אפשר להיות כמו יניב שחר עם אודישן ראשון היסטרי וגם להגיע עד הגמר הנכסף
  8. ואם הבאתם קובנה למשל, מומלץ להביא איתכם גם את הח' והע' כדי לשמור על אותנטיות. ליניב שחר זה עבד מצוין
  9. סימן היכר: אף אחד לא יכול לשכוח את הגבות האדומות של אסף דיי, תמצאו לכם משהו שמאפיין אתכם
  10. מעכשיו והלאה, אתם ספר מתכונים מהלך על שניים - תשלימו עם זה
  11. משפחה, חברים, אנשים זרים ברחוב, כולם הולכים לעצור אתכם ולשאול: "איך הכנתם את המנה הזאת?"
  12. לקחת סיכונים: זה טיפ שמשותף לכל מתמודדי העבר, כל מי שהגיע למקומות הרחוקים יצא באיזה שהוא שלב מאזור הנוחות שלו כדי ליצור משהו מפתיע
  13. אז אם במקרה יש לכם קרובי משפחה שהתחרו ב"מאסטר שף", זה קלף שמומלץ לשלוף
  14. הם גם יוכלו לתת לכם אחלה של עצות והם גם מכירים לפחות חלק מהשופטים, זה בטח עוזר במשהו לא?
  15. במידה ולא ידעתם, יש חריימה של אמצע השבוע וחריימה של סוף השבוע. זהו, רק שיהיה לכם בלקסיקון
  16. תשתמשו בכישורים הטבעיים כדי לייחד את עצמכם: אם כבר מיכל מוטיל, המנות שלה היו מאופיינות בנראות מטריפה - כנראה כי במקצועה היא מעצבת אופנה
  17. זה ממש בסדר לבוא גם כדי להגשים חלום של מישהו אחר. קחו לדוגמה את ירדן ג'רבי זוכת עונת ה-VIP האחרונה, שבאה בגלל סבתא שלה
  18. ולא רק שג'רבי הגיעה בשביל סבתא שלה, היא גם זכתה עם מנת הפסטה האהובה שלה
  19. ואם כבר ג'רבי, תסתכלו על עצמכם כסוג של אלופים אולימפיים - אבל במטבח 
  20. לא ברור למה, אבל סיכוי לא רע שלהיות עולה חדש (או ישן) יכול לעזור לכם
  21. להיטמע בזיכרון: יש לכם צ'אנס אחד להרשים את השופטים, תשתמשו בו בחוכמה
  22. עמיחי שרפשטיין (עונה 7) למשל, הפך את האודישן שלו למסקרן במיוחד כששילב בין העבודה שלו כמטפל מיני וקישר אותה לצורת האכילה של כל שופט
  23. תחשבו כמה צעדים קדימה: היום שאחרי "מאסטר שף" יכול להיות משמעותי במיוחד
  24. טום אביב, אבי לוי, יהודה עמר, פרח רסלאן ורחל בן אלול הם רק חלק ממתמודדי העבר שפתחו מסעדות ועסקים אחרי התוכנית
  25. גם פרסום הוא אופציה לא רעה בכלל, אם אתם ממש בעניין
  26. ג'קי אזולאי וגל קספרס למשל, התפרסמו בזכות יציאתן מהתוכנית והשתתפו בתוכניות ריאליטי נוספות
  27. אם אנחנו מסתכלים אחורה אל זוכי העבר ומתמודדים רבים שפרוסים לאורך שנים
  28. נראה שסוד ההצלחה הוא מאוד ברור, קלישאתי ונמצא בהישג יד:
  29. תהיו מי שאתם, תעשו את האוכל שמאפיין אתכם, אל תפחדו לצאת מאזור הנוחות והכי חשוב - תעשו אוכל טעים!