זה לא סוד שילדים הם לא היצור הכי אנין טעם בעולם. אנחנו מרגישים על עצמנו שככל שאנחנו גדלים בלוטות הטעם שלנו מתפתחות, אנחנו מגלים טעמים ומאכלים חדשים ונפרדים מכאלה שפעם אהבנו מאוד לשלום. בפרק האחרון של "מאסטר שף" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12), התמודדו המתחרים עם משימת ה"סליזי צ'יזי" שהוציאה מהמתחרה עומרי קאופמן, וידוי מהילדות שהחזיר לנו זיכרונות נשכחים. 

ברגע שהתחילה המשימה קאופמן הביט סביבו והגיע למסקנה חשובה: "אני מסתכל ימינה ושמאלה, אני קולט שאני הבנאדם הכי 'סליזי וצ'יזי' בחדר. זו משימה בול בשבילי". אז הוא גם פתח בוידוי שמבהיר בדיוק למה: "יש לי זיכרון בתור ילד, שאני לוקח חבילה של 200 גרם של גבינה צהובה, יושב מול המיקרו, מחמם פרוסה אחרי פרוסה ואוכל את הכל". 

הוידוי המסקרן עורר בנו זכרונות מתקופה קצת פחות יפה של בלוטות הטעם, אז אספנו רשימת וידויים של אנשים שהסכימו באומץ לשתף בחטאים הכי מוזרים שהם עשו עם אוכל כשהיו קטנים. קיבלנו הרבה שילובים לא תקינים, קטשופ עם כל דבר ואחות אחת מרושעת במיוחד: 

  1. "עד היום זה הדבר האהוב עליי: פרוסת לחם עם קטשופ, נקניק, פסטו וריבת בצל" (ניקול). 
  2. "הייתי אוכלת הכל עם מיונז, גם פנקייק" (ניקול).
    פנקייק עבה ואוורירי (צילום: Tamara Kulikova, ShutterStock)
    יכולים לדמיין את זה עם מיונז? | צילום: Tamara Kulikova, ShutterStock
  3. "אני ואחי היינו מכינים גזר מגורד עם שמן זית וסוכר. זה היה הקינוח שלנו" (ניקול).
  4. "הייתי אוכלת גבינה לבנה עם תמצית וניל בתור קינוח" (יובל).
  5. הייתי שמה חמאת בוטנים בגביע קוטג' ואוכלת כמו מעדן עם כפית" (שחר).
    חמאת בוטנים (צילום: inewsfoto, Shutterstock)
    לא בדיוק השילוב הטבעי עם גבינת קוטג' | צילום: inewsfoto, Shutterstock
  6. "הייתי חוצה מלפפון לרוחב, מרוקן את הפנים שלו וממלא הכל בקטשופ" (טל).
  7. "פעם התקלקל הפריזר וקילו גלידה בטעם שוקולד, פיסטוק, תות ופסיפלורה התערבב והפך למילקשייק חום ודוחה – אז שתיתי הכל" (טל).
  8. "אחי היה אוכל קורנפלקס ומוסיף לזה עוגיות אוראו וגליליות" (עדן). 
  9. "הייתי מכין מלוואח, חותך אותו להרבה ריבועים קטנים ושם על כל ריבוע טיפת קטשופ" (אוריאל).
    יאמן סטריט - מלוואח (צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור)
    למה ילדים אוהבים לדחוף לכל דבר קטשופ? | צילום: אסף אמברם, יחסי ציבור
  10. "בתור ילדה הייתי לוקחת מלא תבלינים, מיונז, קטשופ, הסוף של הקולה וכל דבר שהייתי מוצאת בבית. מערבבת, מכניסה למקפיא ואז נותנת לאחים שלי לאכול" (מעין).
  11. "קרמבו בפיתה, זה תופס?" (עדי).
  12. "הגננת שלי בגן התקשרה פעם לאמא שלי בבהלה ואמרה לה: 'הבת שלך רוצה לאכול רק כריך עם ממרח שוקולד וזיתים, מה עושים?'. התשובה של אמא שלי הייתה: 'תני לה, גם בבית זה מה שהיא אוהבת לאכול'. עד היום אני לא יכולה לוותר על המעדן הזה" (רוני). 
  13. "בתור ילדה הייתי מדרדרת את אחותי, היינו מכינות קערה של קורנפלקס עם חלב ולתוכה היינו זורקות חתיכות של עוגת תפוזים ואוכלות הכל עם כפית טבולה בנוטלה" (ליאת).
    קערת קורנפלקס (אילוסטרציה: סאלי פאראג, shutterstock)
    קורנפלקס זה מדהים, עוגת תפוזים זה מושלם. למה לשלב ביניהם? | אילוסטרציה: סאלי פאראג, shutterstock
  14. "חביתה עם סוכר. זאת הייתה הדרך היחידה שהייתי מוכנה לאכול את זה בתור ילדה" (ליאת).