מצרכים:

 

לבצק -

חצי קילו קמח (עדיף מנופה)

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מים עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים כמו פלסטלינה

לאחר מכן, מחלקים את הבצק לכדורים על משטח משומן היטב, ומכסים למנוחה של 15-20 דקות וניתן לעבוד עם הכדורים

 

למילוי -

עלי תרד

בצל ירוק

שמיר

פטרוזיליה

כוסברה

(ניתן להוסיף כול סוג של ירוקים שרוצים ואוהבים)

מיקס גבינות רכות וקשות

מתבלים במלח ופלפל וקצת שמן זית

 

אופן הכנה:

  1. לוקחים כל פעם כדור של בצק מופלטה שלנו, ופותחים על משטח משומן לעלה דק ועגול
  2. מניחים על מחציתו חלק המילוי של גבינות וירק, מקפלים
  3. מרימים בעדינות ומעבירים למחבת חמה על חום בינוני, ונותנים להתבשל כמה דקות מכל צד עד לקבלת מאפה שחום ויפה
  4. מעבירים למגש עץ ומורחים כל מאפה במעט חמאה בשני צדדיו
  5. מוגש לצד רוטב יוגורט יווני מתובל בשמן זית, לימון, מלח גס, פלפל שחור גרוס, נענע וסומק

בתאבון :)