שם: שני בן שימול

גיל: 39

מהיכן בארץ: שדרות

תאריך לידה: 9.7.1983

מצב משפחתי: נשואה + ארבע

מקצוע: מזכירה בחברת א.ט.ש

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: shani_benshimol1

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. אני מעריצה של שלמה ארצי מהילדות ועד היום.
2. אני מפחדת מדגים ומכל חיות הים ולכן אני לא שוחה בים.
3. אני אוהבת לצייר ציורים מופשטים. בנעורים הייתה לי מחברת שכל דף בה היה מסמל רגש מסוים.
4. הייתי בתפקיד ביטחוני במסוף קרני. עבדנו ממש בגבול עזה והיום אני שדרותית חרדתית ביותר.
5. נרשמתי ללימודי עיצוב פנים ממש לפני "מאסטר שף" ואז כשהתחילה התוכנית הבנתי שהאהבה האמיתית שלי והמהות היא המטבח. ויתרתי על חלום של שנים להגשמה עצמית. הגשמה של מה שאני אוהבת באמת.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
גל גדות. הייתי רוצה לשאול אותה מספר שאלות, אחת מהן היא כיצד ההצלחה שלה השפיעה על ההורות. שאלה נוספת היא האם משחק היה חלום חייה שהגשימה במהלך הדרך ולבסוף אם בא לה לבוא לערב שישי. 

טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו:
מגירת תבלינים מדוגמת. כל תבלין בקופסא ועליו מדבקה. הכי חשוב שהמגירה תהיה בעמדת הבישול.

מה גרם לך להתחיל לבשל?
מאז היותי ילדה אהבתי מטבח ומהנעורים תמיד התנסיתי בלהכין מנות אבל הרגע שבו ממש קיבלתי פיקוד כשסבתי חנה ז"ל חלתה ולא יכלה לבשל היא הייתה נותנת לי הוראות והייתי מבשלת. בהמשך כשמצבה התדרדר יותר, אלו כבר היו מנות שלי שהתאמתי לתזונה שלה שמעולם היא לא אכלה אבל לא הייתה לה ברירה. כל הזמן הייתי חושבת מה להכין שיהיה ערב לחך התוניסאי שלה. 

מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
סבא שלי זכרונו לברכה בימי שישי יושב על כיסא ואופה פרנות בסיר גריל.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
בזמן שהכנתי עוגת גזר שמתי אגוז מוסקט במקום קינמון. זה קרה כשלא הייתה לי מגירת תבלינים מדוגמת. היו לי קופסאות של תבליני מימון ששפכתי מהם ישירות את התבלין. מהמהירות להספיק לפני כניסת שבת לא שמתי לב מה רשום ואפילו לא היה זמן לחשב כפית מדודה, אז כהרגלי שמתי לפי העין ופתאום קלטתי שזה לא קינמון ואמרתי אין מצב שאני מגרדת גזר שוב. לקחתי סיכון ולמזלי הפדיחה יצאה מוצלחת ביותר ואף מומלצת. 

מה המאכל שלא תסכים לטעום בחיים ולמה?
ג'וקים. כל החרקים המוזרים המטוגנים על שיפוד שנתקלתי בהם בתאילנד. לא מסוגלת לדמיין במחשבה להכניס את זה לפה. יש לי טראומה מג'וקים. 

מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
המקרר שלי מחולק לשניים. בצד ימין תמצאו את כל פירות העונה ודברי חלב (מילקי, מעדן הגולן, דניאלה, גבינה צהובה, חמאה, גבינת שמנת ולאבנה),  חלב לילדים, חלב שקדים, רטבים חריפים שהילדים אוהבים, טבסקו, בלסמי מצומצם, טחינה, מיונז, רוטב רימונים, ממרחים מכל הסוגים למיניהם (זיתים, עגבניות מיובשות, פסטו, לימון כבוש, אריסה ופלפל צ'ומה). הצד השמאלי של כל הירקות. 

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין חיתוך טובה.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
כשאייל החמיא על השמן בקונפי מפני שהשמן בעצם מעביר את כל הטעמים אפילו יותר טוב ממים. לרוב זוהי שיטת הבישול שלי, צמצום כל הנוזלים לשמן שעוטף את המנה ולאחר שהמאסטרים נתנו לי כזאת מחמאה הרגשתי בעננים ואני מבינה שזה מה שמייחד אותי ואני ממשיכה עם זה לאורך כל הדרך.

מהי מנת הדגל שלך?
בשר ראש ושקדי עגל. 

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
באיסטנבול אצל חפיז מוסטפה בקלאווה פיסטוק שהיא מנה גדולה משולשת שפותחים באמצע ושמים שליכטה נדיבה של מעין ממרח פיסטוקים מקורמלים גרוסים דק ומעל התענוג הזה סוגרים עם גלידה וזה ביס אלוהי. השילוב המושלם שבשבילו בא לי לחזור.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה
שרפתי שתי מגבות מטבח בטווח זמן של שעה.