שם: דוד כהן

גיל: 44

מהיכן בארץ: ראשון לציון

תאריך לידה: 4.4.1978

מצב משפחתי: נשוי

מקצוע: אני מנהל כמה חברות. חברה אחת מוכרת אפליקציה לניקיון למסעדות. בחברה אחרת אני מנהל משא ומתן על חוזי גז וחשמל של חברות גדולות. בנוסף מנהל חברה שמוכרת אופניים חשמליים באירופה.

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: DAVID_COHEN_

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. אני קלסטרופובי, זאת אומרת שאני לא יכול לעשות בדיקת MRI, או לא יכול לעלות על מגלשה סגורה עם הילדים שלי.
2. אני היפוכונדר. אבא שלי היה חולה במשך 20 שנה, הוא עבר מבית חולים לבית חולים אז אני עדיין בטראומה מזה. כשכואב לי קצת אני ישר בודק באינטרנט וחושש שיש לי מחלה גדולה.
3. יש לי אוזן מוזיקלית, אני יכול לכתוב מנגינה תוך חמש דקות.
4. אני יודע לנגן על 5 כלי נגינה, גיטרה, פסנתר, תופים, בס ומפוחית.
5. אני אף פעם הולך לישון לפני 3 בלילה כי אני חושב מדי כל הזמן. יש לי המון דברים בראש לגבי עבודה, בישול ולגבי הילדים.

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
למייקל ג'קסון. הייתי שואל אותו אם אני יכול להיות איתו בכל ההופעות שלו בעולם ולבשל לו את כל הארוחות.

טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו: מוסיפים את מי הבישול של הפסטה לרוטב.

מה גרם לך להתחיל לבשל?
סבתא שלי. היא מרוקאית ספרדית והייתה מבשלת המון כל הזמן. היא לימדה אותי לחתוך ירקות, לבחור את התבלינים הנכונים, להריח אותם ולזהות אותם. הייתי אוכל איתה פעמיים בשבוע וזאת הייתה חוויה. היא הצליחה לגרום לי לאהוב מאכלים שאף פעם לא אהבתי כי זאת הייתה היד שלה שנתנה את הטעם הטוב.

מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
הכנתי סלט לבד לחג ראש השנה והייתי בן 8. הם ראו שאני סבלני ושאני יכול לבלות שעות במטבח רק כדי לחתוך אבוקדו.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
לפני כמה שנים הכנתי ברביקיו ולא ראיתי שיש המון שומן בבשר וכמעט נשרפתי את כל הבית בגלל זה.

מה המאכל שלא תסכימי לטעום בחיים ולמה?
הלב והמוח של הבשר. אני לא מסוגל לאכול חלקים כאלו גם כי יש ריח מדי חזק.

מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
המון ירקות, פירות ודגים. יש בוטרגה, אריסה, לימון כבוש וזיתים.

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
סכין.

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך?
כשהשופטים הבינו שיש לי יד טובה ובגלל זה גם הם העבירו אותי. שמחתי כי גם רציתי שהם ירגישו שיש לי יד של טבח טוב.

מהי מנת הדגל שלך?
הסלטים שלי, במיוחד סלט הניקויז.

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
מרק לובסטר במסעדת les frères Pourcel בדרום צרפת.

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
השארתי את הכף שאיתה טעמתי את הסלט בתוך הסלט.