הגיע עלינו לטובה: אחרי חודשיים שנדמה שהיו ארוכים מהרגיל, החופש הגדול נגמר והילדים עומדים לחזור לבית הספר. להורים שמאיתנו ה-1 בספטמבר הוא יום חג לכל דבר ועניין, אבל לצד השמחה עדיין ישנה סוגייה נוספת שמטרידה אותנו - מה נשים להם בסנדוויץ'? רגע לפני שתוציאו את הפיתה מהפריזר ותחלו במלאכת מריחת החומוס התעשייתי, הנה עשרה מתכונים מושלמים של מתמודדי "מאסטר שף" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12) שהחל ממחר יוכלו להתרכז היטב בתחרות. אזהרה, מכיני כריכים אלו עלולים ללקות בנשנשת כרונית. 

 הסנדוויץ' של דוד כהן

הסנדוויץ' של דוד כהן (צילום: דוד כהן)
צילום: דוד כהן

מרכיבים:

מיונז

חרדל

מלפפון

עגבנייה

טונה בשמן

ביצה אחת

לימון

מלח

פלפל שחור

גבינה צהובה

אופן הכנה:

לערבב בבלנדר מיונז, חרדל, שני חלמונים, שמן, מלח, פלפל ולימון. לבשל ביצה קשה ולחתוך מלפפונים ועגבניות שרי לפרוסות דקות. בזמן הזה לצלות את פרוסות הלחם. כשהלחם מוכן, למרוח את הממרח שהכנו, להניח פרוסות מלפפון ומעליהן גבינה. לאחר מכן, להניח פרוסת לחם חדשה, עליה למרוח את הממרח, להניח שוב את פרוסות המלפפונים והעגבניות ולהוסיף טונה וביצה קשה פרוסה. לסגור את הכריך הנפלא עם מעט לימון ופרוסת לחם שלישית צלויה היטב. בתאבון.

הסנדוויץ' של ג'יזל שרה ללוש

הסנדוויץ' של ג'יזל שרה ללוש (צילום:  ג'יזל שרה ללוש)
צילום: ג'יזל שרה ללוש

מרכיבים:

שתי פרוסות לחם דגנים

שתי ביצים

שני עלי חסה

מלפפון אחד

פטינה

בטטה חתוכה לקוביות 

שמן זית

טימין

מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

אופים את קוביות הבטטה בתנור עם שמן זית ומלח אטלנטי ב-180 מעלות עד שמתרככות. לאחר מכן טורפים את הביצים בקערה ומטגנים חביתה. מורחים את הפטינה, מניחים את החביתה על הלחם ומוסיפים את עלי החסה והמלפפון. לבסוף את הבטטה. סוגרים את הכריך ואוכלים בתאבון.

 הסנדוויץ' של מיכל מוטיל 

הסנדוויץ' של מיכל מוטיל (צילום: מיכל מוטיל)
צילום: מיכל מוטיל

מרכיבים:

שתי פרוסות לחם

שוקולד השחר

בננה

קורנפלקס

אופן הכנה:

בוחרים לחם שאוהבים, מורחים שכבה נדיבה של שוקולד השחר על שתי הפרוסות. לאחר מכן מסדרים בננות חתוכות ומפזרים מעליהן קורנפלקס קראנצ'י במיוחד. מחלקים לארבע משולשים הכי טעימים בעולם. כריך שוקולד של אלופים.

הסנדוויץ' של עומר שיש

הסנדוויץ' של עומר שיש (צילום: עומר שיש)
צילום: עומר שיש

מרכיבים:

לחם כוסמין

פסטו בזיליקום

שמן זית

שן שום

50 גרם פרמז'ן

מלח

מיץ לימון

גבינת פטה

עגבנייה

חסה ערבית

אופן הכנה:

טוחנים או קוצצים צרור בזיליקום יחד עם שן שום, מוסיפים שמן זית בנדיבות, מגרדים 50 גרם פרמז'ן וסוגרים עם חמש טיפות מיץ לימון ומעט מלח. אחרי שהפסטו מוכן מורחים אותו על הפרוסות ומעליו מניחים גבינת פטה עיזים, פרוסות עגבניה וחסה ערבית. 

הסנדוויץ' של עומר שיש (צילום: עומר שיש)
צילום: עומר שיש

למתקדמים:

מרכיבים:

מיונז

פרוסות מינוט סטייק

בצל סגול

מלח 

סומק

חסה ערבית

עגבנייה

אופן הכנה:

צורבים את פרוסות המינוט סטייק דקה מכל צד על מחבת לוהטת. מורחים בפיתה מיונז ומוסיפים בצל סגול, מלח, סומק, חסה ערבית ופרוסות עגבנייה. את הבשר מכניסים לפיתה ואוכלים.

הסנדוויץ' של גל מורן ישראלי

הסנדוויץ' של גל מורן ישראלי (צילום: גל מורן ישראלי)
צילום: גל מורן ישראלי

מרכיבים:

שתי פרוסות לחם שאוהבים

שתי ביצים L

כף חמאה

שתי כפות שמנת להקצפה 38%

קורט מלח

קורט פלפל שחור

להגשה: 

חמאה רכבה בטמפרטורת החדר

אופן הכנה:

במחבת קולים עם מעט שמן זית את שתי פרוסות הלחם משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצלחת. לאחר מכן, טורפים את הביצים היטב, מחממים סיר קטן על חום בינוני, ומניחים בתוכו את החמאה עד שהיא כמעט נמסה. בנקודה הזו מכניסים את הביצים ומערבבים היטב בעזרת לקקן.כאשר הביצה מתחילה להתגבש מוסיפים מעט מלח וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ומערבבים שעד שהביצה מגובשת, מבריקה ורכה. מורחים שכבה יפה של חמאה על הלחם ומעליה עורמים את המקושקשת וסוגרים עם הפרוסה השנייה. מקשטים במעט פלפל שחור ומגישים עם מלפפון או כל ירק אחר שאוהבים.

הסנדוויץ' של מסטוול מוגס

הסנדוויץ' של מסטוול מוגס (צילום: מסטוול מוגס)
צילום: מסטוול מוגס

מרכיבים:

חצי בצל

שלושה עלי כוסברה

שלושה עלי פטרוזיליה

מלח 

פלפל

עגבניות

ביצים

אופן ההכנה:

קוצצים את העלים, מוסיפים לקערה בצל מגורד ומוסיפים את הביצים. מחממים מחבת ומטגנים עד לעשייה. חותכים את העגבניות לפרוסות, מכניסים ללחמניה עם החביתה ואוכלים.  

הסנדוויץ' של יניב שחר

הסנדוויץ' של יניב שחר (צילום: יניב שחר)
צילום: יניב שחר

מרכיבים:

באגט טרי

סלט מטבוחה

סלט טחינה

לימון כבוש

עגבנייה פרוסה

מלפפון חמוץ פרוס

בצל ירוק

פלפל חריף פרוס דק

לקציצות ירק:

מרכיבים:

2 תפוח אדמה גדול

1 בטטה גדולה

1 בצל גדול

2 גזר גדול

2 קישוא גדול

חופן עלי פטרוזיליה קצוצה

6 ביצים לארג'

חצי כף חוואיג' מרק

כפית מלח

כף נענע יבשה

אופן הכנה:

קולפים ומגרדים על פומפיה את כל הירקות, שמים במסננת וסוחטים כמה שיותר נוזלים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים עד למסה אחידה. מחממים מחבת רחבה ויוצקים 1 ס"מ גובה שמן לטיגון, כשהשמן חם בעזרת כף גדולה לוקחים מהמסה ויוצרים במחבת קציצות שמנמנות בגודל שבא לכם.
מטגנים עד לצבע זהוב עמוק ומוציאים לצלחת עם נייר סופג . לאחר מכן פורסים בגט טרי, מורחים בתחתית שכבה נדיבה של מטבוחה וטחינה ומעל מניחים את קציצות הירק. מעליהן שמים לימון כבוש, פרוסות עגבניה, בצל ירוק, מלפפון חמוץ ופלפל חריף. בון אפטיט.

הסנדוויץ' של שני בן שימול

הסנדוויץ' של שני בן שימול (צילום: שני בן שימול)
צילום: שני בן שימול

כריך סלט טונה בריא ומזין:

מרכיבים: 

לחמניית בייגלה

טונה ריו בשמן זית

2 מלפפון חמוץ קטנים

פלפל אדום מתוק קטן

גבעול בצל ירוק קצוץ

טחינה שום לימון - בקבוק לחיץ

קורט מלח

פלפל שחור גרוס

חסה לאליק

עגבניות שרי

מלפפונים קטנים

עריסה מתוקה

אופן הכנה: 

סלט טונה:

לחתוך את המלפפון החמוץ, הפלפל האדום והבצל הירוק לקוביות קטנות. נערבב בקערה יחד עם הטונה ושתי כפות טחינה. נתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס. לאחר מכן, נחתוך את הבייגלה לשני חצאים, ובחצי התחתון נמרח מעט עריסה מתוקה ומעל נניח את עלי החסה יחד עם סלט הטונה ונפזר פרוסות של עגבניות ומלפפון. סנדוויץ' בריא ומזין.

הסנדוויץ' של שני בן שימול (צילום: שני בן שימול)
צילום: שני בן שימול

כריך ממרח חלווה ובננות:

מרכיבים: 

לחמניית קמח מלא

שתי כפות טחינה שומשום מלא

שתי כפות סילאן טבעי ללא סוכר

בננה פרוסה

אופן הכנה:

לערבב טחינה וסילאן ונמרח בנדיבות ממרח חלווה על הלחמנייה. מעל לפזר בננה פרוסה. במידה והממרח מוצק מדי אפשר להוסיף כף מים קרים. כריך סופר טעים ומזין לקטנטנים.