כבר מהאודישן הראשון, היה ברור שיניב שחר הוא בשלן נשמה, כזה שימלא את הבטן אבל בעיקר את הלב. הוא עבר דרך משמעותית, הגיש פעם אחר פעם מנות מרהיבות המחוברות ליסודות ונהפך לכוכב הגדול של המרפסת. רגע לפני שיתמודד בפעם האחרונה על התואר "המאסטר שף הבא של ישראל" (הגמר הגדול במוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) חבר נבחרת העשור, התיישב לשיחה צפופה עם צמד השופטים האהובים רותי ברודו ואייל שני.

"יניב שחר הגיע לגמר בזכות הראמן התימני", פתחה ברודו את דבריה ושני הוסיף: "הוא לא התחיל מהראמן, יש פה היסטוריה. אני חושב שיניב לא פונה למוח שלנו באוכל, הוא פונה לרגש. אם יש רגש פתוח אז הוא ממלא את האזור הזה. מהמנה הראשונה שלך באודישן חשבתי שאתה בגמר". יניב מנגד הבהיר לצמד מדוע הוא בגמר. "סליחה, אני בגמר כי רציתי לתת את כל כולי מהלב והנשמה, לשים את הלב שלי על הצלחת".

 

למרות שלכולם ברור שמדובר באיש בעל יכולות בישול פנומנליות, יניב לא האמין כי הוא יגיע לרגע האמת. "עד הרגע האחרון לא חשבתי שאני אגיע לגמר", אמר והגיב לדבריו של שני, "אולי אתה האמנת בי יותר מאשר שהאמנתי בעצמי. אפילו לא העזתי להשתעשע עם הרעיון שאני אגיע למקומות האלה". במהלך השיחה, שחר הודה כי הגיע לשלב זה גם בזכות ההארות והערות של השופטים אשר בנו אותו. "גם ההערות ה'לא טובות' בסופו של דבר חיזקו וחידדו אותי. החוכמה היא גם להבין את הדברים הקשים. למדתי תוך כדי התחרות לקבל את האתגר, לחשוב מהר, לעבד אותו בראש ולהבין מה בעצם צריך לעשות ולצאת כמה שיותר מהר לדרך. אלה שניות ממש קריטיות".

יניב שחר (צילום: מאסטר שף, קשת 12)
צילום: מאסטר שף, קשת 12

במשימת חצי הגמר, שחר הגיש תחילה מנה שלא רשמה תגובות נרגשות. באותה נקודה, הוא היה צריך להחליט האם ליפול או לאסוף את עצמו ולהמשיך בקרב. "היו לי כמה שניות להחליט אם אני מתעסק בזה או שאני אוסף את עצמי ונותן פוש אחרון - היה לי באמת קשה".

אלא שאז שחר הכין את המנה המנצחת שהותירה את השופטים עם פה פעור, וברודי סיכמה: "הכנת משהו שהוא סופר קלאסי עם טעמים אותנטיים משלך, עם התבלינים המדויקים ופתאום זה התאים לטעמים בול". "אתה לחשת היום באוזן שלי את הטיפ שלך לגמר ואני רק יכול להחזיר אותו בחזרה. אמרת 'אני רק יכול לשמוח, ליהנות מזה'. זה סוד לניצחון ב'מאסטר שף' וזה סוד לחיים עם משמעות", קינח אייל שני.