סיוון בריק חן, החלה את דרכה ב"מאסטר שף" עם מנה מבריקה אשר הכילה עשבים שהיא מגדלת בעצמה בגינה ההידרופינית שלה. מאז, היא הרשימה פעם אחר פעם את השופטים, הכינה מנות מתוחכמות, כאלו שלא יוצאות מהקופסה, אלא שוברות את קירותיה. עם זאת במשימת חצי הגמר, זה לא הספיק, ובריק חן מצאה את עצמה מחוץ לתחרות רגע לפני הגמר הגדול.

"הייתי מאוד בלחץ, לא הייתי בטוחה מה אני רוצה להכין - וזה היה ניכר", סיפרה בריק חן על הרגעים המותחים, "הכל יכול לקום וליפול על מנה אחת, והיו מנות מאוד טובות. עם זאת, אני מאוד שמחה שהגעתי עד לכאן, בירכתי על כל משימה שעברתי, מבחינתי זה הטופ".

מה עבר לך בראש במהלך המשימה?
"בתחילת המשימה כשאמרו לנו לעשות מה שאנחנו רוצים היה לי ממש בלאק. לא התכוננתי לזה, פתאום התחלתי לחשוב מה אני אכין שיהיה הכי מעניין וחדשני, כל הזמן זה עבר לי בראש. גם כשהתאפסתי על עצמי, ואמרתי לעצמי שאני מתחילה להכין כי עבר הזמן ולא התחלתי כלום, עדיין חשבתי לאן אני יכולה לקחת את זה, מה אני יכולה לעשות ואיפה אני יכולה לשדרג. אני חושבת שיצאו מנות מאוד טעימות". 

סיוון בריק חן (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

בדיעבד היית עושה משהו אחרת?
"חלמתי על הרגע הזה, על מה הייתי צריכה לעשות, אבל הלכתי בכיף, בתחושת סיפוק אדירה. הרגשתי שנתתי את הכל, שנהניתי מכל רגע ודקה בחוויה, שהראתי את מי שאני ואת היד שלי. אמרתי לעצמי 'אוקי, אני לא בגמר, אבל הייתי לאורך כל הדרך'".

האמנת שתגיעי לשלב כזה מתקדם?
"לא האמנתי, אבל הכל קרה נורא מהר בכללי, לא היה לי רגע לעכל מה אני עושה. גם אם אני מסתכלת אחורה וחושבת מה הייתי משנה ועושה אחרת, אני לא יכולה להסביר כמה אני מודה על זה. הבאתי את העולם שלי והשתפרתי בכל יום בתחרות, למדתי, ניסיתי וטעמתי. ממש הרגשתי את התהליך הזה לאורך הדרך, לאט לאט הפסקתי לפחד והוספתי טעמים, עשיתי שילובים. הייתי מפוחדת בהתחלה, אבל עכשיו אני רק מנסה ועושה, זה כיף ממש".

עוד מילדות, חייה של בריק חן סבבו סביב האוכל, אבל הכניסה האמיתית למטבח התרחשה כאשר עברה לגור עם מי שהיום הוא בעלה. "כל חיי סבבתי סביב אוכל", סיפרה, "אבל התחלתי לבשל פיזית כשיצאתי מהבית ועברתי לגור עם בן זוגי. פתאום התחלתי לבשל לו, וראיתי שהוא אוהב ומתלהב מכל דבר שאני מכינה".

סיוון בריק חן (צילום: נתנאל ישראל)
צילום: נתנאל ישראל

עם כניסתה למטבח, לאט לאט סיוון החלה להתמקצע. "התחלתי לפתח את עצמי, להכין בצקים, פסטות, את כל הדברים שאני מאוד מתחברת אליהם", סיפרה, "פתאום התחלתי להכין אוכל איטלקי, לבשל ולהזמין חברים. לאט לאט זה נהיה יותר ויותר רציני, וככל שעברתי דירה המטבח גדל וכך כל הגאדג'טים והשטויות שאני קונה כל היום. טיסות לחו"ל סובבות לגמרי סביב האוכל, ואני תמיד חוזרת עם מזוודה מלאה במצרכים ודברים שקשורים לזה".

למרות אהבתה העצומה למטבח, בריק חן מעולם לא תיארה לעצמה שהיא תצא למסע ששמו "מאסטר שף". "אחותי רשמה אותי, ושלחה לי לאחר מכן את כל התשובות שהיא ענתה בשמי, היא כתבה לי שהיא עשתה את מה שלי לא היה אומץ לעשות מאז הכל התגלגל".

מה המטבח מהווה עבורך?
"שקט. כשאני מבשלת אני לא חושבת על הדברים, אני פשוט נהנית ממה שאני עושה. עצם הבישול זה משהו שמאוד מרגיע אותי, אני גם נהנית לראות שאנשים אוכלים ונהנים".

בן זוגך גם מבשל?
"הוא היה מבשל פעם, אבל לקחתי לו את השליטה. הוא אחראי על הבשר בבית, הוא מבשל מאוד טוב. אבל אני לא נותנת לו להתקרב למטבח, אני אומרת לו שהוא מבזבז לי חומרי גלם, אני יודעת בדיוק מה אני רוצה".

איזה תגובות את מקבלת ברחוב?
"מלא מלא אהבה, חיבוק ענק מכולם, כיף להסתובב ולקבל כל כך הרבה מחמאות ופירגונים. גם מאז הקוסקוס במיקרו, קרה משהו לא נורמאלי, הייתה כמות לא סבירה של אנשים שכתבו לי וצילמו לי את הקוסקוס שהכינו. הלכתי למכולת ברעננה, וביקשתי חבילת פקיילה, והמוכר אמר לי שבימים האחרונים קנו ארבעים חבילות. זה לא קרה לי בחיים, כמות ההודעות שקיבלתי מהאנשים באינסטגרם בעקבות הפרק הזה הייתה מטורפת".

ואיפה נראה אותך עוד חמש שנים?
"מאחלת לעצמי להמשיך להתפתח ולהגשים את עצמי יחד עם המשפחה העתידית שלי. ובעיקר ממשיכה לאכול טוב".