שם: עמוס גואטה

גיל: 67

מהיכן בארץ: תל אביב 

תאריך לידה: 15.2.1955

מצב משפחתי: נשוי

מקצוע: פסיכולוגיה

חשבון אינסטגרם/פייסבוק: hamos guetta

חמישה דברים שאנשים יופתעו לגלות עלייך:

1. אוהב לאכול גפילטע פיש
2. לא אוהב את הים, כמעט טבעתי פעמיים
3. יצרתי תיקים מעור ומכרתי אותם
4. סיפרון שכתבתי על פסיכולוגיה מכר 12000 עותקים
5. אני קריין רדיו למוזיקה נפוליטנית

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל ארוחה ומה היית רוצה לשאול אותה?
"
לפפה פרנכסקו. הייתי רוצה לשאול אותו אם יש לא ספקות באמונה".

טיפ למטבח שאי אפשר בלעדיו?
"המון מוזיקה וסבלנות".

מה גרם לך להתחיל לבשל?
"בעקבות פיצוץ בסיר לחץ אמא שלי נאלצה להתפנות לבית החולים - ואני השלמתי את הבישולים בבית".

מהי החוויה הראשונה שזכורה לך מהמטבח?
"לסובב את הקציצות במהלך הטיגון. אני זוכר את עצמי עומד על כיסא במטבח בגיל 4".

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לך במטבח?
"שמתי קינמון במקום פלפל, ומלח במיקום סוכר בריבה של 50 ק"ג".

מה המאכל שלא תסכימ/י לטעום בחיים ולמה?
"עוגות בטעם וניל".

מה נמצא אם נפתח את המקרר שלך עכשיו?
"המקרר כולו מלא - בעיקר בחוכמה".

איזה כלי מטבח הוא חובה בעינייך?
"סקין".

איזו ביקורת/מחמאה שקיבלת מהשופטים באודישן, זכורה לך במיוחד ולקחת איתך להמשך? 
"על זה שאני מאין עבודת שורשים. לא רק על אוכל - גם דרך האוכל".

מהי מנת הדגל שלך?
"סופלה, חריימה על אסדה, פולנטה ופלפל".

מה המאכל הכי מטורף שיצא לך לטעום?
"כלב מטוגן".

וידוי קטן לסוף, משהו שעשית במטבח וכדאי ששופטי מאסטר שף לא ישמעו על זה.
"לא ידעתי איך להשתמש בסקין".