סיוון בריק חן | חלומי פראי

המרכיבים:

לפוקצ'ה:

7 גרם שמרים

כף שמן זית

325 מ"ל מים

15 גרם מלח

חצי ק"ג קמח

לשיפוד:

חבילת גבינת חלומי

10 עגבניות שרי

2 חצילים

פלפל צ'ילי חריף

ליוגורט:

יוגורט יווני 10%

כפית עמבה

2 שיני שום

אופן ההכנה:

  1. פוקצ'ה: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, מים ושמן זית במשך 4 דקות. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולאחר 5 דקות לישה מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות. מכדררים את הבצק, מכסים ומתפיחים חצי שעה.
  2. שיפוד: חותכים חציל אחד ומשפדים פרוסות עבות של חציל, עגבניית שרי וחלומי בסדר הזה על שיפוד ארוך. מניחים על המנגל למשך 5 דקות לכל צד.
  3. את החציל השני שורפים על אש כיריים גלויה.
  4. חוזרים לבצק הפוקצ'ה. לשים ומרדדים למלבן בעובי ס"מ בערך. חותכים לרצועות ארוכות לאורך המלבן ומלפפים את הרצועות מסביב לשיפוד שצלינו על הגריל. מושחים בשמן זית את הבצק, מניחים מעליו מעט מבשר החציל השרוף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10 דקות. לאחר 10 דקות מושחים בשמן זית פעם נוספת.
  5. יוגורט: בקערה מערבבים לאחידות את כל המרכיבים.
  6. צלחות: מניחים את השיפודים בהגבהה ואת היוגורט בקערה לצד השיפוד.
    סיוון בריק – שיפוד חלומי, חצילים ועגבניות (צילום: נתנאל ישראל)
    צילום: נתנאל ישראל

ג'יזל שרה ללוש | שיפוד מוסר על אפיו

המרכיבים:

לדג:

2 נתחי פילה מוסר

1 תפוז

חצי לימון

מלח ים אטלנטי

2 כפות שמן זית

עלי שמיר קצוצים

גרידת קליפת תפוז

לרוטב:

שורש סלרי חתוך לקוביות

חצי כוס שמן זית

מלח ים אטלנטי

2 גזרים ננסיים קלופים

כמה גבעולי שמיר

אופן ההכנה:

  1. חותכים את המוסר לקוביות שוות בגודלן (יותר גדול מחתיכות הסלרי).
  2. מרינדה: סוחטים את התפוז ואת הלימון. בקערה מערבבים חצי ממיץ התפוזים וכף מיץ לימון, ממליחים ומוסיפים שמן זית, שמיר קצוץ וגרידת תפוז. משרים את המוסר במרינדה 15 דקות.
  3. רוטב: מערבבים בסיר קטן מערבבים את יתרת מיץ התפוז והלימון. מוסיפים שמן זית, קורט מלח קוביות סלרי, גזרים וכמה עלי שמיר. מבשלים עד ריכוך הירקות והרוטב מצטמצם. מורידים מהאש.
  4. משפדים את הדג בשיפודים קטנים וצולים על המנגל.
  5. צלחות: מניחים במרכז הצלחת את קוביות הסלרי. מוסיפים את הגזרים ומעליהם מניחים את שיפודי המוסר. מזלפים מעל השיפודים בעדינות את רוטב הסלרי ומקשטים בכמה עלי שמיר.
    ג'יזל שרה ללוש – שיפוד פילה מוסר (צילום: נתנאל ישראל)
    צילום: נתנאל ישראל

מסטוול מוגס | קבב עם קיטה (פיתה אתיופית) לצד טחינה וירקות צלויים

המרכיבים:

לקיטה:

כפית זרעי כוסברה שלמים

חצי כפית גרגירי חילבה שלמים

כוס קמח

חצי כפית שמרים

חצי כפית מלח

כוס מים פושרים

כף שמן

לקבב:

250 גרם בשר בקר

50 גרם שומן טלה

100 גרם בשר עוף טחון

2 כפות שמן קנולה

בהרט

כמון

מלח

בצל גדול, קצוץ דק

צרור כוסברה קצוצה (עלים בלבד)

לטחינה:

2 כפות טחינה גולמית

מים

2 שיני שום

חצי לימון

כוסברה

מלח

לסלט ירקות צלויים:

פלפלים מתוקים וחריפים (צהוב, אדום, כתום, ירוק)

10 עגבניות שרי (2 סוגים, 5 מכל סוג)

3 שיני שום קצוצות דק

מיץ לימון

מלח

אופן ההכנה:

  1. קולים במשך שלוש דקות את זרעי החילבה והכוסברה, מצננים וטוחנים.
  2. בצק: מכניסים קמח לקערה עם השמרים ומערבבים. מוסיפים מלח, זרעי כוסברה, חילבה, שמן ומים פושרים. לשים טוב במשך 5 דקות. מכסים עם ניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומתפיחים 15-20 דקות. מעבירים את הבצק למחבת, טובלים את הידיים במים ובעזרת האצבעות משטחים את הבצק ויוצרים חורים. מדליקים את האש ואופים את הבצק על המחבת משני הצדדים.
  3. קבב: בקערה מערבבים את הבשרים, השמן והתבלינים ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הבצל והכוסברה, לשים שוב ומעבירים למקרר למשך 15 דקות. משפדים על 2 שיפודי מתכת רחבים, ומכניסים שוב למקרר למשך 10 דקות עד להתגבשות. צולים על הגריל משני הצדדים. 
  4. טחינה: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים ומעבירים לקערית.
  5. סלט ירקות צלויים: צולים את הפלפלים והעגבניות וחותכים לחתיכות גסות. מערבבים עם השום ומתבלים בלימון ובמלח.
  6. צלחות: חותכים את הפיתה לריבוע ומנחים על קרש חיתוך מרובע. מניחים את סלט הירקות הצלויים על הפיתה כדי שירטיבו אותה, ואת השיפודים מניחים על הסלט בהצלבה. את הטחינה מגישים בצלוחית נפרדת.
    מסטוול מוגס – קבב עוף ובקר (צילום: נתנאל ישראל)
    צילום: נתנאל ישראל