דג מרוקאי של ג'קי אזולאי 

אדום, חריף ומתובל - ככה בדיוק אנחנו רוצים לפתוח את ארוחת השישי שלנו. המתכון הזה של ג'קי אזולאי לדג מרוקאי חריף כבר הגיע למעמד כמעט מיתולוגי ב"מאסטר שף", ויש לא מעט בשלנים ונסיינים שיחתמו עליו כהצלחה. אז רק תוסיפו לזה חלה (כמובן שדאגנו גם לזה) ויין שנשאר מהקידוש. למי שרוצה להפחית מעט מהשמן - זה לגמרי אפשרי, עדיין ייצא טעים, בהתחייבות.

דג מרוקאי (צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי)
דג מרוקאי | צילום: טופ ליין תקשורת, המרכיב העיקרי

חלות מתוקות לשבת של י

אין שבת שיהוידע, מתמודד העונה השביעית של "מאסטר שף" לא מכין את החלות המפורסמות שלו, והשגנו בשבילכם את המתכון הקבוע שלו. כמובן מומלץ ואפילו הכרחי, לנגב עם הרוטב של מנת הדגים המרוקאים. אבל תסיימו את כל החלה כי גם עם הקציצות החלות האלה יבואו בול.

חלות מתוקות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חלות מתוקות | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תבשיל קציצות וזיתים של אלקנה ביטון

מתכון של אמא שושי, עם רוטב אלוהי של עגבניות וזיתים שיושב על האורז כמו כפפה. מה צריך יותר מזה? התשובה היא שום דבר. אפשר כמובן להוסיף את החלה, או את התוספת המיוחדת במתכון שעתיד להגיע כן? קבלו אותו: תבשיל קציצות וזיתים שיכול להתבשל שעות על אש קטנה קטנה - ויוצא גדול גדול. החלה מלמעלה? כבר הודענו מראש: אל תסיימו אותה על הדג, עשו לעצמכם טובה ותשמרו קצת לתבשיל.

תבשיל קציצות וזיתים - מוכן (צילום: אלקנה ביטון)
צילום: אלקנה ביטון

אורז חמוץ עם מנגולד של אבי לוי 

המנה הזאת של אבי לוי, זוכה העונה השנייה של "מאסטר שף" היא ה-תוספת המושלמת לקציצות (וגם לדג), אבל היא גם טעימה ומספקת בפני עצמה. את האורז עם מנגולד ולימון כבוש הוא מגיש במסעדה שלו, ואנחנו כבר יודעים שהמנה הזאת גם בריאה וגם משביעה. כמובן שתשאירו מקום לקינוח שמגיע ממש עוד מעט, אבל עד כה, יש לנו ארוחה מרוקאית מושלמת.

אורז חמוץ עם סלק ירוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
אורז חמוץ עם סלק ירוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות מרוקאיות של סמדי בומבה

האישה, האם, שהיא הסיבה שכל כך רצינו ארוחה מרוקאית - סמדי בומבה. אז אם כבר לסיים את ארוחת השישי, אז רק איתה ועם העוגיות המרוקאיות שלה. בעוגיות של המאסטר שפית אין יותר מדי חוכמות, ההכנה פשוטה ביותר, הטעם קלאסי, ואין עוגיות מתאימות יותר לטבילה בתה בסוף הארוחה. יאללה הלכנו להרתיח מים לקנקן כדי להוריד את כל הארוחה הזאת.

עוגיות מרוקאיות לתה של סמדי (צילום: דן-יה שוורץ בר-אל)
צילום: דן-יה שוורץ בר-אל