בזמן שגל מורן ישראלי, הכינה לשופטי "מאסטר שף" מנה שסיפרה את סיפורה, היא חשפה התמודדות עם דיכאון אחרי לידה. "לא ידעתי בכלל שזה יהיה הרגע שבו אני אחשוף את הדבר הזה", סיפרה גל בשיחה עם גלית ואילנית שהתרחשה היום (שישי), "בדיעבד אני יודעת שחוויתי סוג של דיכאון אחרי לידה. זה ספקטרום מאוד רחב שהרבה נשים נמצאות עליו בקצוות שלו. להכיר בזה שלא בסדר אחרי לידה זה משהו שהיה לי חשוב לי להגיד".

עצם העובדה שגל אמרה את הדברים בקול רם, נתנה לדבר קיום מול עצמה. "זה היה בדיוק הרגע שבו אמרתי לעצמי בקול רם 'כן. זה לא פשוט'. זה היה החלום שלי להיות אמא, כל כך חיכיתי לרגע בו אני אלך עם עגלה ברוטשילד ואהנה מחופשת הלידה שלי. בדיעבד זה היה ממש שונה, אתגר מטורף. רני גם נולדה מאוד קטנה, והרגשתי שהיא עוד לא מוכנה אליי ואני לא מוכנה אליה".

זה בטח הפחיד אותך.
"זה הפחיד אותי מאוד. הדיכאון אחרי לידה לא התבטא אצלי בכך שלא יצאתי מהמיטה, הייתי ב-200 אחוז תפקוד.רק בלילה כשהיא הייתה הולכת לישון, הכל נחת עליי".

במהלך השיחה, יעל רגב, שהיא חברתה הטובה של גל, סיפרה כי היא לא הרבתה לשתף באותם ימים. "אף אחד לא ידע את זה, הפתעתי המון אנשים באודישן", אמרה גל והוסיפה כי מאז השיתוף האמיץ היא מקבלת תגובות מחבקות ומכילות. "קיבלתי תגובות מדהימות. מלא בנות הזדהו".

האהבה לאוכל ולבית עזרה?
"גילתי שהרגעים בהם רני הלכה לישון ואני נכנסתי למטבח, היו התרפיה שלי. מאור בעלי ידע שאסור לדבר איתי, שאני צריכה את הזמן שלי. הרגשתי שהאוכל הוא סוג של תרפיה בשבילי".

גל בחרה להביא לאודישן שהסתיים בהצלחה גדולה, את המטבח הרוסי מבית סבתא עליו גדלה. "גדלנו אצל סבא וסבתא שלי מצד אבא, אז הכל היה טקסי: חולצים נעליים כשמגיעים הביתה, אוכלים ארוחת שלוש מנות וישנים צהריים. רוב היד היא של סבתא שלי שהגיע מקאזאן, היא נולדה מוסלמית והתגיירה עבור סבא שלי. היא הייתה אישה מדהימה".

אחרי שסבתה הלכה לעולמה, גל המשיכה את דרכה. "פתאום לא היו יותר ארוחות שלוש מנות, היו מנות חמות כי ההורים שלנו הם קרייריסטים. הייתי צריכה לייצר את זה מחדש, הכל מזיכרונות - אז לא היה אינטרנט".