כבר מהרגע הראשון שהלל גרדי נכנס לאולפן של "מאסטר שף", במטרה להשיג את הסינר הנכסף, היה ברור שמדובר באדם שעומד מאחוריו סיפור מיוחד. תוך כדי שהכין את מנת העופיון האפוי בתוך מלח ועורר את התעניינות השופטים, גרדי סיפר כי הוא עוסק במקצוע שלרבים מאיתנו נדמה שכבר חלף מעולמנו - רועה צאן. 

כשהסינר הנוצץ כבר בידיו, גרדי התיישב עם נדב בורנשטיין לשיחה צפופה וסיפר מדוע החליט להגיע לבד לאודישן הגורלי. "חברים רשמו אותי, אבל האודישן קרה מוקדם בבוקר, אז אמרתי שאם אני אעבור אני אזמין אותם לשלבים הבאים", אמר גרדי ושיתף כיצד התגובות של השופטים למנה המיוחדת שלו גרמו לו להרגיש: "היה חזק ומרגש לראות את זה עכשיו, כי כשאתה בתוך האירוע אתה שומע את הדברים, ורק חלקים נכנסים. זאת הייתה חוויה מאוד חזקה לראות את זה מחדש".

הבנת את הביקורת של רותי ברודו?
"רותי מאוד מעניינית, ואני אוהב את זה. יש בזה משהו מאוד חד וברור, ועם המון חינניות - שזה נחמד".

"רותי הייתה מאוד עניינית ואני אוהב את זה" (צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12)
הלל גרדי על האודישן ב"מאסטר שף" | צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12

ספר קצת איך נראית שגרת יום שבה מתעוררים עם העיזים.
"מהרגע שאתה מתחיל את היום, אתה נכנס לקצב אחר, קצב של העיזים. זה אומר להבין מה קורה בעדר, כי למשל אם מישהי בכתה כל הלילה אז העדר מתעורר יותר עצבני או אם היה לילה קר אז הוא מרגיש אחרת. זה בעצם להגיע ולהתחבר למה שקורה בעדר".

אני מבין שלכל עז יש גם שם, אז אולי אחד מהשופטים יקבל גם עז על שמו?
"זה יהיה כבוד גדול לעיזים ולשופטים, אבל צריך למצוא את העז עם האופי המדויק, כי אחרת זה פשוט לא עובד".

"רותי הייתה מאוד עניינית ואני אוהב את זה" (צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12)
הלל גרדי על האודישן ב"מאסטר שף" | צילום: מתוך "חי בלילה", קשת12