מתלבטים מה לבשל לערב החג? רוצים להפתיע את משפחתכם, דווקא בזמנים אלה ועל אף הסגר, עם מנות חג ברמת שף? במיוחד בשבילכם: סדנת בישול חגיגית בחסות פיירי עם השף ישראל אהרוני, שבה ישראל ידריך אתכם צעד צעד בהכנת מנות הדגל שלו לחג הכוללות עוף עם תיבלון ייחודי וטארט תפוחים ממכר. 

הסדנה מועברת ממש עכשיו ב-LIVE בפייסבוק מאקו, מחכים לכם! 

לנוחיותכם, מצורפים המתכונים מהסדנה: 

למנה עיקרית: עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים

מצרכים:

8 פולקעס

מלח, פלפל

מעט שמן זית

כף ג'ינג'ר קצוץ

כף גרגירי כמון

פלפל צ'ילי אדום

6 שיני שום שלמות

בצל קצוץ גס

4 סלקים

4 גזרים

2 כפות דבש

בקבוק מיץ רימונים

מלח, פלפל גרוס

צרור כוסברה קצוצה

גרגירי רימון

אופן ההכנה: 

1.ממליחים ומפלפלים את השוקיים, משחימים אותם בסיר עם שמן זית, ומוציאים מהסיר.

2.מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים, למעט הכוסברה וגרגירי הרימון.

3.מבשלים כ45 דקות, מפזרים מעל את הכוסברה והרימונים.

 

לקינוח: טארט תפוחים ודבש

מצרכים:

בצק עלים מופשר

5 תפוחי עץ אדומים

100 גרם חמאה מומסת

חצי כוס סוכר

תמצית וניל

קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:

1.שמים את הבצק המרודד על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ועליו עוד תבנית תנור, כמו משקולת.

2.אופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות ומוציאים מהתנור.

3.חוצים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות (למי שיש מנדולינה, מומלץ להשתמש בה).

4.שמים את החמאה המומסת והווניל בתבנית, מערבבים פנימה את פרוסות התפוח.

5.מסדרים את התפוחים בצורה נאה על הבצק החצי אפוי, מפזרים מעל שכבה דקה של סוכר ואופים בחום של 180 עוד כרבע שעה עד שהתפוחים למעלה מקורמלים יפה.

 

גמר חתימה טובה וחג שמח!