mako
פרסומת

סמדי מעמידה ארוחת צהריים מדוגמת בשעה

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה ולידו אורז צבעוני עם גזר, שום ושמיר. היום אתם אוכלים טוב, מילה של סמדי בומבה

פורסם:
הקישור הועתק

היום אני חולקת אתכם את אחת הארוחות שאני הכי אוהבת להכין לצהריים. היא קלה וצבעונית, יש בה את כל אבות המזון, וגם כשלא רעבים - היא פותחת את התיאבון ומשמחת את הבטן. ומה הכי כיף? כל האוכל הנהדר הזה מוכן בשעה אחת.

אורז עם גזר ושמיר של סמדי
אורז צבעוני. מכינים תיק תק, בזמן שהעוף מתבשל|צילום: סמדר וקנין, mako

עוף עם קוביות תפוחי אדמה ואפונה

המצרכים:
4 שוקיים
1/2 חבילה אפונה (סנפרוסט)
1תפוח אדמהגדול
1/2 בצל
1/2 חבילה כוסברה, קצוצה
תבלינים: כפיתכורכום, 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, כף מרק עוף
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות בכף שמן. מוסיפים את שוקי העוףומטגנים לסגירה.

2. מקלפים את תפוח האדמה, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לעוף עם הבצל.

3. מתבלים, מוסיפים כוס מים חמים, מוסיפים את האפונה, ואז עוד חצי כוס מים.

4. מבשלים על להבה בינונית כ-25 דקות, ובזמן הזה מכינים את האורז. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה, ונותנים בישול סופי ללא מכסה, עד שנוצר רוטב סמיך.

אורז עם גזר, שום ושמיר

המצרכים:
כוס וחצי אורז
1 גזר
1 כף שום כתוש
1/4 חבילה שמיר
תבלינים: 1/2 כפית פלפל שחור גרוס, מעט מלח, 1/4 כפית כורכום
מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים את הגזר גס בפומפייה, וקוצצים את השמיר.

2. שמים בסיר כף שמן ומוסיפים את הגזר המגורד, השום והשמיר. מערבבים מעט, מוסיפים את האורז ומערבבים.

3. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים 7-10 דקות, עד שהאורז מוכן.

עוף עם אפונה ותפוחי אדמה של סמדי
עוף עם אפונה, אורז עם גזר. אם הייתם מריחים כבר הייתם עפים על הצלחת|צילום: סמדר וקנין, mako
מצאתם טעות לשון?