סושי בומבה: הגרסה של סמדי
חשבתם שסושי זה לפלצנים? אתם מה זה טועים. הפיינליסטית של מאסטר שף מוכיחה שאפשר לוותר על הדג הנא ולגוון עם הירקות, ועדיין לגרוף מחמאות
חשבתם שסמדי בומבה עתיקה מדי בשבילסושי? אז תנו לי לחדש לכם: עם הקידמה גם סמדי התקדמה, ותמצאו אצלה (כלומר אצלי) סושי תוצרת בית לפחות אחת לשבועיים. המקור למתכון הזה הוא חברתי כוכי, אלופת הסושי, ואני הכנסתי את הטאץ' שלי. במקום סלמון אני הולכת על מילוי שלטונה(כן כן, מקופסה) וירקות, ואם להאמין לחברות שלי - זה טעים חבל על הזמן.

הסושי של סמדי
המצרכים:
חבילת אצות
1.1/2 כוסאורזעגול (לסושי)
גמבה אדומה
גמבה צהובה
1 גזר
2 קופסאות טונה (שימורים)
רוטב סויה
מחצלת לגלגול הסושי
אופן ההכנה:
1. מכינים את האורז לפי ההוראות על השקית. מצננים.
2. חותכים את הגזר לג'וליאניםדקים ואת הגמבות לרצועות ארוכות ודקות.
3. מסננים את הטונה מהשמן. מניחים על משטח העבודה קערה עם מים, להרטבת הידיים.
4. מניחים את מחצלת הסושי על משטח העבודה, ועליה מניחים אצה כשהחלק המחוספס כלפי מעלה. מרטיבים את הידיים, לוקחים מהאורז ומשטחים על האצה בעובי של 1/2 ס"מ. מגיעים רק עד כ-2 ס"מ מסוף האצה, ולא עד הקצה.
5. מניחים את הגמבות והגזר לרוחב, ומעליהם שמים מהטונה.
6. מגלגלים בעזרת המחצלת, תוך כדי הידוק.
7. חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב סויה.
>>מאסטר שף 2- מחר זה מתחיל!