לבשל כמו מאסטר שף: סלט שומר חורפי
שומר הוא אחד הירקות שיוצאים הכי נשכרים מהחורף. בואו ליהנות ממנו כשהוא בשיאו, מעודן בטעם ולא סיבי במרקם, ולחגוג אותו בסלט צבעוני ומשגע
אחד הדברים שהתברכנו בהם בארץ הואירקותופירות מדהימים. רובם איתנו כל השנה, וזה כמובן נפלא, אבל יש גם את אלה העונתיים, שלמרות שאפשר להשיג אותם תמיד השיא שלהם הוא בזמנים מאוד ספציפיים. בכל שאר הזמן אנחנו מוזמנים להתגעגע, או לשלם הרבה בשביל מוצר לא מי יודע מה מוצלח. אחד מהירקות האלה הואשומר: אמנם אפשר למצוא אותו כל השנה, אבל רק בחורף הוא בשיאו, עם מרקם הרבה פחות סיבי וטעם אניסי מעודן ביותר. אז הנה סלט שחוגג אותו.

סלט שומר חורפי
המצרכים (4 מנות):
3 פקעות שומר ללא הליבה סיבית, חתוכות לרצועות
חצי ראשכרוביתללא הגבעולים הקשים, חתוך גס
2 תפוזים חתוכים לפילטים (פלחים ללא ציפה)
1 גזר חתוך לעיגולים דקיקים
15 זיתי טאסוס מגולענים
2 חופנים אפונת שלג חלוטה (שמים במים רותחים לחצי דקה ומעבירים מיד למי קרח)
חצי כוס שמיר, מנוקה מגבעולים
רבע כוס אגוזי לוז קלויים
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח גס ופלפל שחור גרוס
להגשה (לא חובה): גביע יוגורט כבשים משובח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בקערה.
2. להגשה: יוצרים עיגול מיוגורט במרכז הצלחת, ועליו עורמים את הסלט.