mako
פרסומת

אלקנה מבשל לחבר'ה: הסופריטו הכי טעים בעולם

את המתכון הזה למדתי ממורי ורבי חיים כהן, ומאז אני מכין אותו בכל יום שלישי, בלי ויתורים. עוף, תפוחי אדמה ובטטות בסיר טעים אחד, שעולה כולו 40 שקל

פורסם:
הקישור הועתק

למנה של היום אני קורא "סופריטו חיים" – על שם מורי ורביחיים כהן, שלימד אותי להכין אותה, ומאז היא מככבת אצלנו בבית בכל יום שלישי ומאחדת את כולנו סביב שולחן אחד. השםסופריטובא מהמילה "מטוגן" בספרדית, משום שכל המרכיבים כאן עוברים טיגון לפני הבישול, שבעצם מסיים את הכנת המנה.

את הסופריטו של חייםאהבתי לא רק בגלל שהוא טעים וממכר ברמות שאי אפשר לתאר, אלא גם כי זאת מנה שאמא שלו הייתה מכינה לו כשהייתה בחיים, וזה הזכיר לי את אמא שלי, שגרה רחוק ממני והאוכל שלה תמיד היה סוג של השראה בשבילי. הרי בזכותה למדתי לבשל, ואצלה ראיתי כמה עונג יכולה לתת צלחת קטנה מלאה באוכל ביתי.

אני הוספתי לסופריטו של חיים בטטה, בצל, שום ורוזמרין, והוא קיבל אותם באהבה. ככה זה סופריטו – אוכל סלחני שאין לו חוקים, ומה שלא תעשו לו הוא ייצא טוב. והעלות? חבל על הזמן. 40 שקל לכל הסיר.

סופריטו של אלקנה ביטון
הסופריטו של אלקנה. כל יום שלישי אצלנו על השולחן|צילום: אלקנה ביטון, mako

סופריטו חיים

המרכיבים (4 מנות):
4תפוחי אדמהאדומים גדולים
2 בטטות בינוניות
ראש שום
6 בצלצלים קטנים, אפשר שאלוט
גבעול רוזמרין (אם אין, אפשר תימין)
3 כרעיים שלעוף, מחולקות
שמן
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר שמן עמוק לטיגון.

2. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, וחותכים לחתיכות בינוניות. שוטפים ומייבשים.

3. מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, מוציאים למסננת וממליחים. עושים אותו הדבר עם הבטטות.

4. שוטפים את העוף ומייבשים.

5. מחממים טוב טוב רבע כוס שמן בסיר גדול. מניחים את העוף בשמן בזהירות (השמן קופץ) ומטגנים עד שמתחיל להשחים.

6. מוסיפים את השום והבצל, ונותנים להם טיגון ביחד עם העוף.

7. כשהעוף משחים יפה ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים את הרוזמרין. מפזרים את תפוחי האדמה ומעליהם את הבטטות (שהן הכי עדינות), ולא מערבבים.

8. מרתיחים מים בקומקום ומוסיפים עד חצי גובה הסיר. מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.