אלקנה מבשל לחבר'ה: קובה כורדי
אמא של מאיר, מהתחנה, מכינה את הקובה הכי טעים שיש. אלקנה למד את כל הסודות ועכשיו הוא מעביר אותם הלאה, בליווי צילומים שלב אחרי שלב
אחריהדג המרוקאי, היום אנחנו עושים כבוד לעדה הכורדית – מתוך אהבה לחיים כהן, שהוא חבר יקר, וגם לראש המשמרת שלי, מאיר, שאת הקובות של אמא שלו, ג'ורג'יה, אי אפשר להפסיק לאכול. ג'ורג'יה יקרה, תדעי לך שאת השראה לכולנו.

קובה כורדי
למלית:
חצי קילובשרמס' 2, קפוא או טרי
שני בצלים בינוניים
ראש פטרוזיליה
כף פפריקה מתוקה
מעט מלח
לירקות:
חצי קילודלעת
3 חצילונים קטנים
חבילתבמיהקפואה
חבילתעלי מנגולד
2 בצלים
2 גזרים
1סלקאדום
2קישואים
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
למלית:
1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ואת הבשר לקוביות בגודל חצי ס"מ. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. שימו לב, הבשר יוציא מלא נוזלים – לא להתרגש אלא פשוט להניח להם להתאדות.
2. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

לקובה:
1. מערבבים את הסולת עם הבורגול, המלח והפלפל, מרק העוף וכוס השמן. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך ואלסטי.

2. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור סולת חור, וממלאים במלית הקרה. זה יוצא בערך כפית קטנה של מלית לכל כדור. מרטיבים את הידיים כל הזמן. מסדרים את הקובות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר.




למרק:
1. חותכים את כל הירקות גס ומניחים בצד.
2. מטגנים את הבצל בסיר ענק (הקובות הולכות לתפוס הרבה מקום), מוסיפים את הירקות ומכסים במים.
3. מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים עוד כחצי שעה.
4. מכניסים את הקובות ואת חבילת הבמיה למרק, ומבשלים כשעה ורבע על אש בינונית.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון:קובה כורדי
