mako
פרסומת

אלקנה מבשל לחבר'ה: קובה כורדי

אמא של מאיר, מהתחנה, מכינה את הקובה הכי טעים שיש. אלקנה למד את כל הסודות ועכשיו הוא מעביר אותם הלאה, בליווי צילומים שלב אחרי שלב

פורסם:
הקישור הועתק

אחריהדג המרוקאי, היום אנחנו עושים כבוד לעדה הכורדית – מתוך אהבה לחיים כהן, שהוא חבר יקר, וגם לראש המשמרת שלי, מאיר, שאת הקובות של אמא שלו, ג'ורג'יה, אי אפשר להפסיק לאכול. ג'ורג'יה יקרה, תדעי לך שאת השראה לכולנו.

קובה כורדי - מוכן
קובה כורדי. ג'ורג'יה, הכל בזכותך|צילום: אלקנה ביטון, mako

קובה כורדי

המרכיבים:
לקובות:
קילוסולת
200 גרםבורגול
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף
מעט פלפל שחור
כוס שמן
מים פושרים

למלית:
חצי קילובשרמס' 2, קפוא או טרי
שני בצלים בינוניים
ראש פטרוזיליה
כף פפריקה מתוקה
מעט מלח

לירקות:
חצי קילודלעת
3 חצילונים קטנים
חבילתבמיהקפואה
חבילתעלי מנגולד
2 בצלים
2 גזרים
1סלקאדום
2קישואים
5 כפות רסק עגבניות
חצי כוס שמן
מלח, פלפל ופפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

למלית:

1. חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ואת הבשר לקוביות בגודל חצי ס"מ. מטגנים את הבצל עד להזהבה, ואז מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן. שימו לב, הבשר יוציא מלא נוזלים – לא להתרגש אלא פשוט להניח להם להתאדות.

2. מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים. מורידים מהאש ומניחים להצטנן.

קובה כורדי - תערובת הבשר
התערובת למילוי. ממתינה בסבלנות לבצק|צילום: אלקנה ביטון, mako

1. מערבבים את הסולת עם הבורגול, המלח והפלפל, מרק העוף וכוס השמן. מוסיפים מים פושרים בהדרגה, עד שנוצר בצק רך ואלסטי.

קובה כורדי - ערבוב הסולת
מערבבים את הסולת|צילום: אלקנה ביטון, mako
פרסומת

2. יוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג. יוצרים בכל כדור סולת חור, וממלאים במלית הקרה. זה יוצא בערך כפית קטנה של מלית לכל כדור. מרטיבים את הידיים כל הזמן. מסדרים את הקובות המוכנות על מגש ומכניסים למקרר.

קובה כורדי - כדורי הבצק
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג|צילום: אלקנה ביטון, mako
קובה כורדי - חור בבצק
יוצרים שקע בכל כדור|צילום: אלקנה ביטון, mako
קובה כורדי - מילוי הבצק
ממלאים בכפית מתערובת הבשר|צילום: אלקנה ביטון, mako
פרסומת
קובה כורדי - סגירה
סוגרים ומניחים בצד|צילום: אלקנה ביטון, mako

1. חותכים את כל הירקות גס ומניחים בצד.

2. מטגנים את הבצל בסיר ענק (הקובות הולכות לתפוס הרבה מקום), מוסיפים את הירקות ומכסים במים.

3. מביאים לרתיחה חזקה, מוסיפים את התבלינים ורסק העגבניות ומבשלים עוד כחצי שעה.

4. מכניסים את הקובות ואת חבילת הבמיה למרק, ומבשלים כשעה ורבע על אש בינונית.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:קובה כורדי
קובה כורדי - הירקות נכנסים לסיר
ירקות - היידה למרק!|צילום: אלקנה ביטון, mako