mako
פרסומת

השקשוקה של אלקנה

אוכל כבאים קלאסי, חריף, משביע וטעים טילים. כשיש שריפה מעמיסים אותה כמו שהיא על חצי כיכר לחם עם חומוס – ויוצאים לדרך שמחים

פורסם:
הקישור הועתק
שקשוקה של אלקנה - החומרים
שקשוקה. ככה זה נראה לפני שמתחילים|צילום: אלקנה ביטון, mako

תשאלו כל אזרח מה הוא חושב שכבאים אוכלים במשמרת – והוא יגיד לכםשקשוקה, סביר להניח עם מרגז, חריפה ברמה שצריך סיוע מכוחות שכנים. אז בטח תשמחו לשמוע שהסטיגמה הזאת נכונה. שקשוקה היא אוכל שמתאים לכבאים: אם מקפיצים אותנו באמצע הארוחה אנחנו לוקחים חצי כיכרלחם, מרוקנים וממלאים בשקשוקה מהצלחת, יחד עם כףחומוס. אפילו אם בזמן שאנחנו מטפלים בשריפה הלחם הזה נשאר באוטו – הוא נשאר טעים אותו הדבר, ואפילו משתבח. כשלא מקפיצים אותנו אנחנו מתנפלים כולנו על השאריות שבסיר, ורבים על כל ניגוב.

מנה משביעה, מגניבה וטעימה טילים, שלא לומר חריפה יופי יופי. לא מתאים? אפשר גם בלי הפלפלים החריפים.

שקשוקה של אלקנה - החומרים
וככה אחרי שמסיימים|צילום: אלקנה ביטון, mako

שקשוקה חריפה

המצרכים:
קופסת עגבניות שרי
שתי עגבניות גדולות בשלות
10 שיני שום
בצל גדול לבן (לא אדום)
שני פלפלים חריפים
גמבה אדומה אחת
3 כפות רסק עגבניות
שמן זית
מלח ופלפל
פפריקה מתוקה
מעט כמון
חבילת נקניות מרגז רצוי חריפות
ביצים לפי בחירה וכמות הסועדים

אופן ההכנה:

1. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות ואת עגבניות השרי לחצאים.

2. מחמים סיר (רצוי סוטאז', כמו של דגים, או סיר יציקה גדול אבל לא גבוה) ומתחילים בטיגון הבצל.

3. מוסיפים את השום, ואז את הגמבה והפלפל החריף. לאחר הזהבה קלה מוסיפים את העגבניות ועגבניות השרי וחצי כוס מים חמים.

4. מכסים, מבשלים על אש בינונית- גבוהה ונותנים לעגבניות להוציא נוזלים. לאחר בישול של 25 דקות פותחים את הסיר ומוסיפים את התבלינים ואת הרסק. אם יש הרבה נוזלים – נותנים להם קצת להצטמצם בסיר פתוח.

5. משקיעים את הנקניקיות בתחתית הסיר ומבשלים 10 דקות.

6. מוסיפים ביצים לפי מספר הסועדים. מבשלים עם כיסוי 5-7 דקות ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון:שקשוקה חריפה
מצאתם טעות לשון?