מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
סתיו, דניאל, עודד וניל התאימו מנות לתפריטים של מסעדות מוכרות, ואתם מוזמנים לנסות בעצמכם: הפאי של סתיו, הפילה של דניאל, הריזוטו של ניל והדג של עודד. כל מתכוני חצי הגמר הראשון במלואם
מאסטר שף ילדים
פורסם:
הקישור הועתק
ריזוטו פטריות|תמונת AVI: mako
המנה של ניל: ריזוטו פטריות
ניל ניסה להתאים מנה לתפריט של המסעדה הרברט סמואל של השף יונתן רושפלד. רושפלד היה מרוצה ואף הודה שבתחילת הדרך ריזוטו פטריות היה חלק מהתפריט. ניל התנסה בשימוש בסוגי פטריות רבים והצליח לשמור על הטעמים שלהן, ואתם מוזמנים לנסות בעצמכם.
דניאל החליט לנסות להתאים מנה למסעדת "דיקסי" המפורסמת של חיים כהן, והכין פילה בקר בשילוב של טעמים אסייתיים. רושפלד ציין לטובה את שילוב הטעמים המתאים למטבח האמריקאי, שהוא מטבח של מהגרים, וחיים כהן בעצמו כל כך התלהב מהתוצאה עד שאמר לדניאל שישמח להכניס את המנה לתפריט, ואת דניאל - לגמר.
סתיו ניסתה להתאים מנה לתפריט של "אורנה ואלה" האהובה והוותיקה. מתוך מחשבה על מנה שצריכה להתאים גם לבית קפה הגיעה סתיו, אחרי התלבטויות רבות, להחלטה להגיש פאי פקאן, שגרף אין סוף מחמאות מהשופטים והעלה אותה לגמר. אתם מוזמנים לנסות.
עודד לקח על עצמו את המשימה המאתגרת להתאים מנה למסעדת הסלון של השף אייל שני, והלך עם ההחלטה עד הסוף: באומץ רב, ולמרות שמדובר בחצי גמר גורלי, החליט עודד להכין מנה לא פשוטה של דג ברוטב יין אדם. למרות שהתוצאה לא היתה מושלמת, הכריז אייל שני שהקונספט יותר ממתאים למסעדה שלו, ושיבח את עודד על הראש הפתוח והבחירה הנכונה. אתם מוזמנים לנסות מתכון לפילה מוסר ים ברוטב מתקתק של יין ובצלי שאלוט