mako
פרסומת

מיני מאפינס בננה וטחינה ללא גלוטן

הילדים דורשים קינוח? תנו להם בלב שלם את המיני מאפינס האלו - הם מלאים בדברים טובים, בגודל ביס וגם כבונוס אין בהם בכלל גלוטן או סוכר. ותאמינו לנו, הם ימותו עליהם

הקישור הועתק

יש אתגר גדול באפייה ללאגלוטן. הגלוטן הוא חלבון החיטה אשר מצוי בריכוזים נמוכים יותר גם בדגנים אחרים כמו שעורה, שיפון ושיבולת שועל ויש הרבה אנשים שרגישים אליו. הרבה חולי צליאק חייבים לשמור על דיאטה ללא גלוטן ומעבר להם זה הפך להיות קצת טרנדילאכול ללא גלוטן. באופן אישי אני ממליצה לצמצם בצריכת הגלוטן כיוון שחשיפה מוגברת היא אחד מגורמי הסיכון ללקות במחלת הצליאק. ולכן, מתי שרק מתאפשר לי אני מנסה להמיר את מרכיבי החיטה במתכונים שלי בדגנים אחרים.

במתכון הזה אין בכלל חיטה. יותר מזה, אין בכלל קמח, משום סוג. הבסיס של המאפינס הוא תערובת של טחינה וביצים, שבמינונים נכונים בין השניים אפשר ליצור כל מיני סוגים של מאפים, מתוקים ומלוחים. אני השתעשעתי והוספתי לבסיס הזה קצת פירות שנותנים לו מתקתקות עם נקודות של חמיצות - שביחד נתנו טעם קייצי וכייפי.

מיני מאפינס טחינה בננה
מיני מאפינס בננה וטחינה. קינוח בלב שלם|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים (ל-20-22 מאפינס בתבנית של 24 יחידות):
2 ביצים
2/3 כוסטחינהגולמית משומשום מלא
1/4 כוס שקדייה (ממרח שקדים)
1/4 כוס מייפל או סילאן
1 בננה בינונית בשלה ומעוכה היטב
מעט קינמון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אוכמניות (בלובריז) טריים או קפואים (או צימוקים, אוכמניות מיובשות ועוד)

אופן ההכנה:

1. טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את הטחינה. מערבבים היטב יחד עד שנוצרת עיסה די קשה.

2. מוסיפים את יתר המרכיבים למעט האוכמניות ומערבבים היטב.

3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שופכים את התערובת לתבנית השקעים עד 3/4 מהגובה - שימו לב שהמאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה. מוסיפים את האוכמניות לבלילה שבשקע ומשקיעים אותן בעזרת כפית או בעזרת האצבע. אופים כ-15 דקות, עד שהחלק העליון שחום מלמעלה והמאפינס יציבים. אם רוצים לאפות את המאפינס לא בגרסת מיני, אלא בתבנית מאפינס של 12 שקעים, יש לאפות כ-20 דקות.

4. מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!