mako
פרסומת

באה בריא: סלט סלק וגזר

המכשול העיקרי של כל הורה שרוצה לתת לילד שלו אוכל טרי ובריא הוא בדרך כלל הזמן. את הסלט הזה מכינים מראש, וטעמו משתבח ככל שהוא יושב במקרר

סלט סלק וגזר
סלט סלק וגזר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

הרבה פעמים מתחשק לי סלט חי, טרי ואין לי כוח לחתוך. לכן, אני תמיד שמחה שיש לי במקרר איזה סלט שעומד יפה במשך כמה ימים וטעמו לא ממש משתנה, ולעיתים אף משתבח! נחמד להגיש כתוספת מרעננת, מנה קטנה של הסלט לצד הארוחה החמה.

סלט סלק וגזר
סלט סלק וגזר. מחזיק אפילו 4 ימים במקרר|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים:
3גזריםקלופים ומגוררים גס
1סלקקלוף ומגורר גס
1 גבעול סלרי עם העלים חתוך דק
1 גבעול בצל ירוק חתוך דק
2 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
1/2 לימון סחוט
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור

להגשה:
100 גרם גבינת פטה עיזים 5% שומן, מפוררת או מגוררת
חופן אגוזי מלך שבורים (לא לילדים מתחת לגיל 5)

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים את הירקות.

2. בקערית קטנה מערבבים היטב את השמן, החרדל, הדבש, הלימון והשום עם התבלינים. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

3. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה גבינה ואגוזי מלך בכמות הרצויה. אם יש ילדים קטנים, מוותרים על האגוזים.

* כל עוד מוסיפים את הגבינה ואגוזי המלך רק לפני ההגשה, הסלט הזה יכול להחזיק עד 4 ימים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?