הרבה פעמים מתחשק לי סלט חי, טרי ואין לי כוח לחתוך. לכן, אני תמיד שמחה שיש לי במקרר איזה סלט שעומד יפה במשך כמה ימים וטעמו לא ממש משתנה, ולעיתים אף משתבח! נחמד להגיש כתוספת מרעננת, מנה קטנה של הסלט לצד הארוחה החמה.

סלט סלק וגזר (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט סלק וגזר. מחזיק אפילו 4 ימים במקרר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

המרכיבים:
3 גזרים קלופים ומגוררים גס
1 סלק קלוף ומגורר גס
1 גבעול סלרי עם העלים חתוך דק
1 גבעול בצל ירוק חתוך דק
2 כפות שמן זית
1 כפית חרדל
1 כפית דבש
1/2 לימון סחוט
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור

להגשה:
100 גרם גבינת פטה עיזים 5% שומן, מפוררת או מגוררת
חופן אגוזי מלך שבורים (לא לילדים מתחת לגיל 5)

אופן ההכנה:

1. בקערה בינונית מערבבים את הירקות.

2. בקערית קטנה מערבבים היטב את השמן, החרדל, הדבש, הלימון והשום עם התבלינים. מוזגים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב.

3. לפני ההגשה מפזרים מלמעלה גבינה ואגוזי מלך בכמות הרצויה. אם יש ילדים קטנים, מוותרים על האגוזים.

* כל עוד מוסיפים את הגבינה ואגוזי המלך רק לפני ההגשה, הסלט הזה יכול להחזיק עד 4 ימים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לכם שאלות לתזונאית של תנובה?

>> בשבוע שעבר הכנו שלושה ממרחים מתוקים ובריאים לילדים
>> ארוחה בחצי שעה: מרק מלחם ישן ושום
>> למתכונים נוספים היכנסו לאתר תנובה