ארוחת הצהריים צריכה להיות הארוחה העיקרית של היום וטמונה בה הזדמנות להשיג רכיבים תזונתיים חשובים כגון ברזל ואבץ השונים מאילו שמושגים מארוחות בוקר וערב קרות וחלביות.

שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)
כדאי לאזן את ארוחת הצהריים עם חלבון, פחמימה וירקות | צילום: רונן מנגן

על הארוחה להכיל את כל אבות המזון, להיות מגוונת מספיק ומומלץ כמובן שתהיה חמה.

טיפ: לא יודעים כמה לשים מכל רכיב מזון? חלקו את הצלחת באופן דמיוני לשלוש והניחו בכל שליש - מנה חלבונית (בשר, עוף או דג), תוספת פחמימתית (עדיף דגנים מלאים כגון אורז מלא או קטניות) ובשליש הנותר ירקות בשלל צבעים.

המלצות למתכונים טעימים ובריאים:

שוקי עוף בסויה ודבש

פסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות