מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

סלט תפוחי אדמה וביצים, הגרסה הבריאה

מתכון לסלט הכי טעים ואהוב בארץ, אבל הפעם בגרסה שלא משאירה רגשות אשמה. את המיונז החלפנו במוצרים בריאים יותר, והטעם - פצצה

הקישור הועתק

סלט תפוחי אדמהוביצים עם מלפפון חמוץ - פשוט, טעים, אבל תמיד מגיע עם מיונז. אני פחות אוהבת סלטים עם מיונז, גם בגלל השומן, גם בגלל שביצים זה דבר רגיש ומתקלקל בקלות, ובעיקר בגלל שלרוב המיונז הוא לאמיונז בהכנה ביתיתאלא מיונז מתועש, שמכינים מביצים באיכות לא ידועה, עם שמן באיכות לא ידועה ועוד חומרים לא ידועים. בסלט הזה החלפתי את המיונז בשקדייה מדוללת עם שמן זית ומתובלת בחרדל, מלח ופלפל - זה נותן תחושה דומה לשל מיונז, עם טעם טעים ועם ערכים תזונתיים גבוהים בהרבה.

סלט תפוחי אדמה וביצים
תפוחי אדמה, ביצים קשות, מלפפון חמוץ - ואף לא טיפה אחת של מיונז!|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קצת על המרכיבים:

שקדיה – ממרח שקדים או טחינה משקדים. טעים מאוד, עשיר בערכים תזונתיים כמו ברזל וסידן ומכיל שומנים איכותיים. אפשר לאכול אותו כממרח על לחם, להכין ממנו חלב שקדים או להשתמש בו במתכונים שונים במקום המרכיב השומני (בפשטידות,בעוגות ובעוגיותלמשל).

מלפפונים חמוצים – בריא או לא בריא? האינטואיציה אומרת שלא בריא, כי הם מכילים המון מלח והמון נתרן, וזה באמת החיסרון של המלפפונים החמוצים במלח. אבל מלפפונים במלח הם מלפפונים שעברו תסיסה (פרמנטציה) והם מכילים חיידקים פרוביוטיים טובים ומועילים. ככה מייצרים פרוביוטיקה באוכל ולא בקפסולות. עדיףלהכין לבד מלפפונים חמוצים במלח, אבל אם רוצים לקנות, כדאי להקפיד לקנות מלפפונים במלח (ולא בחומץ), ללא חומרים משמרים (לרוב, הפרוביוטיקה לא שורדת את החומרים המשמרים).

סלט תפוחי אדמה וביצים, הגרסה הבריאה

המרכיבים:
3תפוחי אדמה(כחצי קילו)
4 ביצים קשות
5 מלפפונים חמוצים במלח, קצוצים
2 כפות גדושות שקדייה
2-3 כפות שמן זית
1 כפית חרדל איכותי
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומניחים בסיר. ממלאים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים אך לא מתפוררים. שוטפים במים קרים, מצננים וקולפים.

2. חותכים את הביצים ואת תפוחי האדמה לקוביות בינוניות, מוסיפים את המלפפונים החמוצים ומערבבים.

3. בקערית נפרדת מערבבים את השקדייה עם שמן הזית והחרדל. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים הכל יחד.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!