מאוד קל "להכשיר" כרובית לאכילה: אפשר להכניס אותה לסיר עם מעט מים, לבשל או לאדות עד לריכוך, או לשמן אותה בשמן זית ולהכניס לתנור על חום בינוני עד לריכוך. המתכון הבא מצריך כרובית אפויה או מאודה.

כרובית אפויה או מאודה היא כל כך טעימה ונימוחה שתמיד אני מתמוגגת על פשטידות או מאפים שמכילים אותה. הכרובית שייכת למשפחת המצליבים, דלה בקלוריות ומייחסים לה תכונות בריאותיות רבות, בין היתר חיזוק המערכת החיסונית ותכונות אנטי סרטניות.

מאפינס כרובית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפינס כרובית. מזינים ומלאים בדברים טובים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל



את המתכון הבא למאפינס כרובית, אפשר להכין גם בתבנית גדולה, כפשטידה.

המרכיבים:
500 גרם כרובית, מאודה או אפויה
3 ביצים
1 בצל קצוץ
כרשה, רק החלק הלבן
1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים או כבשים
100 גרם גבינת פטה עזים
1/2-1/3 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. טורפים את הביצים בקערה.

3. קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד. מוסיפים לביצים.

4. פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים. מוסיפים לקערה.

5. מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים גם אותה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח.

6. משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה.

מאפינס כרובית בתבנית (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אין לכם כזאת תבנית? אפו פשטידה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

 יש לכם שאלות לתזונאית של תנובה?

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם שעברה הכנו מוס גבינה וחלבה בריא
>> למתכונים נוספים היכנסו לאתר תנובה