מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

ג'לי ביתי, טעים ובריא

כשהיינו ילדים ג'לי היה הקינוח האולטימטיבי בשבילנו, ולא עצרנו לרגע לחשוב כמה סוכר וחומרים מלאכותיים יש בפנים. הילדים שלנו כבר יכולים ליהנות מג'לי תוצרת בית - טעים ובריא פי מיליון

הקישור הועתק
ג'לי אדום
ג'לי. לא תאמינו כמה קל להכין גרסה בריאה שלו|צילום: istockphoto, istockphoto

כשהייתי ילדה מאוד אהבתיג'לי. אני זוכרת את זה כקינוח כיפי ורענן, עם מרקם ייחודי שעושה שמח בפה. הבעיה היא שהג'לי שאנחנו מכירים מפוצץ בסוכר ומתהדר בצבע זרחני שלא יכול לבשר על שום דבר טוב. הניסיון לשחזר מעדן ג'לי בריא התגלה כפשוט במיוחד: כל מה שצריך זה לבחור באיזה טעם אנחנו רוצים את הג'לי שלנו, ולקנות תרכיז טבעי באותו הטעם וגם אגר אגר - שבבים של אצה שהופכת נוזל לג'ל בחימום פשוט (כן, צריך בשביל זה חנות טבע, אבל זה משתלם).

יש? יופי. עכשיו קחו כל נוזל, הוסיפו כף אגר אגר לכל כוס, חממו 5 דקות, סננו וצננו (אין צורך אפילו במקרר, זה הופך לג'ל כשזה חוזר לטמפרטורת החדר) - ויש לכם ג'לי טעים ורענן. אגב, אפשר להכין ג'לי ממשקאות שונים, כולל תה ואפילו שוקו.

ג'לי ביתי
ג'לי ביתי. קחו תבנית אחת, והכינו כמה טעמים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ג'לי תפוח וקינמון

המרכיבים:
1-2 כפיות רכז תפוחים טבעי (לפי מידת המתיקות הרצויה)
1 כוס מים
מעט קינמון
1 כף שבבי אגר אגר

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקלחת קטנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

2. מסננים (למקרה שנותרו שבבים של אגר אגר), ומוזגים לצנצנת או לתבנית הרצויה.

2. מצננים, בחוץ או במקרר, ומגישים.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!