mako
פרסומת

4 מתכונים בריאים שילדים אוהבים

שוב השקעתם שעות במטבח רק בשביל לראות את הפעוט דוחה את הצלחת מעליו בשאט נפש? הספר החדש של שי-לי ליפא כאן בשביל לעזור, והוא עוזר. קבלו 4 מתכונים נבחרים

מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
פורסם:
קציצות סלמון
קציצות סלמון | צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
הקישור הועתק

אין תמונה
מטבח בריא לילדים. כריכת הספר | עיצוב: none

פיצה עם בצק פטנט ללא שמרים

בצק הפיצה הכי קל ומהיר בעולם. לשים קצרות, מרדדים, מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ושולחים לתנור. רוטב העגבניות ילך טוב גם עם פסטה.

החומרים ל-3 פיצות קטנות:
לרוטב עגבניות:
1 כף שמן זית
4 עגבניות חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1/2 שן שום כתושה (לא חובה)
1/4 כפית אורגנו מיובש (לא חובה)
מלח

לבצק:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
1 כף שמן זית

לציפוי הפיצה:
100 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת גס
זיתים מגולענים וחצויים
עגבניות שרי חצויות
גרגרי תירס
גרעיני אפונה
בצל סגול פרוס דק

פיצה לילדים
פיצה בלי שמרים. הבצק הכי קל ומהיר בעולם | צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שמתקבל רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

פרסומת

3. מכינים את הבצק: מערבבים שני סוגי קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה. יוצקים רוויון ושמן זית ולשים לבצק אחיד. אם הבצק דביק מוסיפים מעט קמח.

4. מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 20 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים בתבנית.

5. מורחים רוטב עגבניות על עיגולי הבצק בשכבה אחידה ומפזרים גבינה ותוספות שאוהבים (עגבניות, זיתים, תירס, אפונה).

6. אופים 20-15 דקות עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.

קציצות סלמון בצורת דג

ילדים דווקא אוהבים טעם של דגים, צריך רק לדעת איך להגיש להם אותם. הקציצות האלה עושות את העבודה מצוין.

החומרים ל-14 קציצות:
500 גרם פילה סלמון טרי טחון
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
3/4 כוס פירורי לחם
3 כפות מיץ לימון
2 כפות קטשופ
1 כף שמן קנולה
מלח

לקישוט:
14 גרעיני אפונה מוקפאים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה וקצת דביקה.

3. יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מעצבים מכל כדור קציצה בצורת דג ומניחים בתבנית.

4. נועצים גרעין אפונה בכל "ראש" של הדג, כדי ליצור עין.

5. אופים 15-10 דקות עד להזהבה קלה. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.

קציצות סלמון
קציצות סלמון. ילדים בכלל אוהבים דגים | צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

קציצות עוף על מקל

צורת ההגשה עושה את האפקט - הילדים אוחזים במקלות ואוכלים את הקציצות בהנאה, כאילו מדובר בסוכרייה על מקל.

החומרים ל-12 קציצות:
500 גרם בשר עוף טרי טחון (מומלץ פרגיות)
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
1/4 כוס פירורי לחם
1 חלמון ביצה
1 כף קטשופ
1 כף שמן זית
מלח

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את חומרי הקציצות בקערה ולשים כשתי דקות. הלישה תפיק קציצות יציבות.

3. יוצרים כדורים בקוטר 6 ס"מ. נועצים מקל במרכזן ומעצבים למעין קבב שמנמן. מניחים בתבנית.

4. אופים כ-15 דקות עד שהקציצות זהובות ומוכנות. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.

קציצות עוף על מקל
קציצות עוף על מקל. צורת ההגשה עושה את האפקט | צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

מאפינס בננה וחמאת בוטנים

למאפינס האלה יש מרקם רך וטעם עדין של חמאת בוטנים ובננות. אפשר לשתף את הילדים בהכנה הפשוטה הכוללת מעיכת בננות במזלג וערבוב חומרים בלבד.

החומרים ל-12 מאפינס:
1 כוס (140 גרם) קמח מלא
3/4 כוס דחוסה (150 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
2 בננות קלופות
1/2 כוס (120 גרם) חמאת בוטנים חלקה
2 ביצים
1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%

מאפינס בננה וחמאת בוטנים
מאפינס בננה וחמאת בוטנים. הילדים יכולים לעזור | צילום: דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (או מניחים מנג'טים בשקעים).

2. מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה. בקערה נפרדת מועכים

בננות עם מזלג, מוסיפים חמאת בוטנים, ביצים ויוגורט וטורפים במטרפה ידנית לתערובת

חלקה ואחידה. יוצקים את תערובת הבננות על תערובת הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצקים לתבנית עד 3/4 מגובה השקעים.

4. אופים 25-20 דקות עד להזהבה.

5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד יומיים או במקרר עד 4 ימים.