מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

פיצה פרפר

כיף של מתכון לפיצה פיתה שעל הדרך יגרום לילד שלכם לאכול גמבה, תירס, מלפפון ועוד ירקות

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
פיצה פרפר
פיצה פרפר. להתעלף מכמה שזה חמוד|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

המרכיבים (ל-2 מנות):
1 פיתה מקמח מלא
קטשופ
מעט אורגנו יבש
גבינה צהובה מגוררת
1 מלפפון
תירס, טבעות זיתים וירקות לקישוט

אופן ההכנה:

1. חוצים את הפיתה. כל חצי חותכים לרוחב כך שיתקבלו שני חלקים סימטריים מכל חצי פיתה. מורחים כל חלק בשכבה דקה של קטשופ ומפזרים קמצוץ אורגנו.

2. מפזרים גבינה צהובה ומקשטים כל שני חלקים חופפים כתמונת ראי אחד של השני, כמו שתי כנפיים של פרפר.

3. אופים בחום של 200 מעלות 5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת מעט.

4. חוצים מלפפון לאורך. מניחים על צלחת חצי מלפפון ומשני צידיו את הכנפיים. אפשר ליצור מחושים מרצועות גמבה ולקשט את הצלחת בפרחים מתירס, זיתים וירקות טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.