כשהייתי ילדה מאוד אהבנו לאכול גספאצ'ו כמנה ראשונה. כשהיו מגיעים חברים זה תמיד נראה להם כמו איזו מנה מיוחדת במינה, עם שם יפה ואקזוטי, עד כדי כך שאחר כך הם היו חוזרים הביתה ומבקשים שיכינו להם גם. האמת הפשוטה היא שגספאצ'ו היה הדרך של אמא שלי לתת לנו את מנת הירקות היומית גם כשלא היה לה כוח לעמוד ולחתוך סלט. היא פשוט הייתה שמה מלפפון, עגבנייה ופלפל במעבד המזון, זורקת שן שום קטנה, מעבדת הכל יחד, ותוך חצי דקה זה היה מוכן.

גספאצ'ו, או סלט לעצלנים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
גספאצ'ו. הם אפילו לא ישימו לב כמה זה בריא | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

לתוך הגספאצ'ו המוכן אפשר ומומלץ לזרוק תוספות למיניהן, שיעשירו גם את הטעם וגם את הערך התזונתי. זה יכול להיות קרוטונים (או קרעי לחם מלא), קוביות של גבינת פטה, טונה או סרדינים, ביצה קשה מגוררת, גרגרי תירס, עירית, סלק ועוד כל מה שיש או כל מה שבא. פעם אפילו הגשתי את זה עם שאריות פסטה.

גספאצ'ו

המרכיבים (ל-2 מנות):
3 עגבניות אדומות בשלות
1 מלפפון גדול
1/2 פלפל אדום
1 שן שום קטנה

בהגשה:
1-2 כפיות שמן זית
1-2 קוביות קרח

תוספות אפשריות:
1 ביצה קשה מגוררת
קוביות גבינת פטה
חופן קרוטונים מלחם מלא
1 כף גרגירי תירס

אופן ההכנה:

1. מכניסים את הרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת תערובת כמעט חלקה.

2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים. מגישים עם קוביות קרח ותוספות לפי הטעם.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בפעם הקודמת הכנו חטפי גבינה וזיתים
>> איך הופכים את הג'אנק פוד לבריא יותר?