שיבולת שועל הוא אחד הדגנים היותר בריאים שקיימים. הוא מכיל סיבים מסיסים שמנקים את הדם, מסייע לייצב את רמות הסוכר ולהגן על הגוף מפני סוכרת ועוזר להרגיע את מערכת העצבים ומערכת העיכול. אפשר להשתמש בו גם בשימוש חיצוני להרגעת העור. באוכל אפשר לשלב את שיבולת השועל כמעט בכל דבר - מתבשילים ועד עוגות - אבל הפעם נישאר בשימוש הבסיסי ונכין ממנה גרנולה.

גרנולה היא פתרון מצוין לארוחת בוקר לילדים. היא מאוד בריאה, ולרוב הילדים ממש אוהבים אותה. הבעיה היא שהגרנולות הקנויות מכילות הרבה פעמים רכיבים שלא נרצה לתת לילדים שלנו, כמו אגוזים שלמים, סוכר או ממתיקים מלאכותיים למיניהם. אם מכינים גרנולה בבית אפשר להימנע מכל אלה ולהכין את הגרנולה בדיוק לטעמכם, וגם לטעמם.

גרנולה לילדים (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
גרנולה לילדים. בלי אגוזים ובלי ממתיקים מלאכותיים | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

גרנולה לילדים

המרכיבים:
התערובת הראשונה:
3 כוסות שיבולת שועל גסה
1/2 כוס שומשום
1/4 כוס שבבי קוקוס (לא חובה)
מעט קינמון
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

התערובת השנייה:
1 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז מלא
1/2 כוס פירות יבשים (שילוב של צימוקים שחורים, חמוציות ואוכמניות מיובשות)
2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה, תוספת לילדים שלא אוכלים הרבה סיבים תזונתיים בתזונה שלהם)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם השומשום, הקוקוס והקינמון.

2. מערבבים בקערית קטנה את המים עם השמן והסילאן ומוזגים לתוך הקערה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

3. מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שהיא משחימה. מערבבים מדי פעם. מצננים.

4. בינתיים שוטפים ומייבשים את הקערה (או מלכלכים עוד אחת), ומערבבים בתוכה את מרכיבי התערובת השנייה. כשהתערובת הראשונה מצטננת, מערבבים את שתי התערובות יחד. שומרים בצנצנת אטומה.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

יש לכם חברים עם ילדים קטנים? שתפו אותם!

>> שבוע הפיצה ב"אוכל טוב" - בואו לחגוג איתנו!
>> והנה לכם ארטיק ביתי שכולו בריאות