מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טעים ובריא: לביבות קישואים ותרד

אם תנסו להכניס עלי תרד לסלט המשפחתי, סביר להניח שהילד יפריד אותם באצבעות הפינצטה שלו וידלה אותם החוצה בגועל. אז איך בכל זאת תעזרו לו לקבל את כל הוויטמינים האלה? באמצעות הלביבות האלה, כמובן

לביבות קישואים ותרד
לביבות קישואים ותרד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

עלים ירוקים עשירים בכלורופיל ובמגוון של ויטמינים ומינרלים שבאמת לא כדאי לוותר עליהם בתזונה של הילדים. הבעיה היא שאם תנסו להכניס פטרוזיליה או תרד לסלט המשפחתי, סביר להניח שהילד יפריד אותם באצבעות הפינצטה שלו, וידלה אותם החוצה. גם במרק ילדים בדרך כלל דגים החוצה את העלים. הפתרון שלי הואלביבות- דרך מצוינת לשלב את העלים הירוקים הכל כך בריאים האלה, בלי להרתיע את הזאטוטים.

לביבות קישואים ותרד
לביבות קישואים ותרד. יו, תרד זה טעים!|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לביבות קישואים ותרד

המרכיבים:
1/2 ק"גקישואיםבהירים או כהים (זוקיני)
2 ביצים
2 כפות טחינה
200 גרם תרד, קפוא, מופשר וסחוט
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שיבולת שועל דקה
1/4-1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מגררים את הקישואים לתוך מסננת, זורים מעט מלח מלמעלה ומניחים מעל הכיור. כעבור כ-20 דקות סוחטים את הקישואים.

2. טורפים את הביצים בקערה בינונית, מוסיפים את הטחינה וטורפים היטב יחד. מוסיפים את הקישואים והתרד הסחוטים היטב, את הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה ושיבולת השועל. מערבבים היטב.

3. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומערבבים, בודקים אם הבלילה יציבה ואם אפשר להכין ממנה לביבות. אם היא עדיין נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח, עד שמגיעים למרקם הרצוי. מתבלים.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות (בשמן זית). מכינים לביבות אחידות מהתערובת, מסדרים על נייר האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות, עד שהן יציבות ומעט שחומות.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

לביבות קישואים ותרד
לפני האפייה, מסודרות שורות שורות. לביבות קישואים ותרד|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל