mako
פרסומת

3 מתכונים חגיגיים וקלים לאירוח בסוכות

אם אתם בעלי סוכה מפוארת או סתם אושפיזין סקרנים - רוב הסיכויים שתארחו או תתארחו בסוכות. השפית מיכל מוטל ממסעדות קפה גן סיפור מציעה מתכונים למנות שהן שילוב מושלם בין קלות הכנה לרושם על האורחים (או המארחים, במידה שאתם צריכים לתרום משהו לאירוע)

מיכל מוטיל
קפה גן סיפור
פורסם:|עודכן:
סיגרים ממולאים תרד וגבינות של קפה גן סיפור
סיגרים ממולאים תרד וגבינות של קפה גן סיפור|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
הקישור הועתק

סלט רימונים וקשיו בתיבול אסייתי

המצרכים (4-6 מנות):

לסלט:

2 ראשי חסה לליק, עלים שטופים וקרועים גס

חופן עלי אורוגולה

חצי כוס סלרי, קצוץ דק

כוס מיקס עלים (פטרוזיליה, בזיליקום, נענע)

שלושת רבעי כוס גרגרי רימון טריים

חצי כוס גזר, חתוך לגפרורים

חצי כוס אגוזי קשיו, קלויים

לרוטב האסייתי:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן שומשום קלוי

כף מיץ ליים או לימון

כף מייפל

כפית ג’ינג’ר מגורד

חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה את העלים, הסלרי, הגזר והרימונים. מערבבים.
  2. מוסיפים קשיו קלוי.
  3. שמים את חומרי הרוטב בצנצנת. סוגרים ומשקשקים היטב.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט לפני ההגשה.
סלט רימונים וקשיו בתיבול אסייתי של קפה גן סיפור
סלט רימונים וקשיו בתיבול אסייתי של קפה גן סיפור|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

סיגרים ממולאים תרד וגבינות עם רוטב יוגורט-טחינה

המצרכים (כ-20 יחידות):

לסיגרים:

5 דפי פילו, חתוכים ל-4 (סה"כ 20 ריבועים)

2 כפות שמן זית להברשה

מעט שומשום לקישוט

למילוי:

300 גרם תרד טרי

1 בצל קטן, פרוס לרצועות (ג'וליאן)

2 כפות שמן זית

150 גרם גבינת פטה, מפוררת

100 גרם גבינת מוצרלה, מגוררת

100 גרם גבינת שמנת

אגוז מוסקט, מגורר, לפי הטעם

קורט פלפל שאטה יבש

מלח ופלפל, לפי הטעם

לרוטב יוגורט-טחינה:

1 כוס יוגורט (אפשר שקדים או סויה)

2 כפות טחינה, גולמית

רבע כוס מים, קרים (לדלל למרקם לא סמיך)

2 כפות שמן זית

2 כפות נענע טרייה, קצוצה

כף מיץ לימון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מקפיצים בצל בשמן זית עד הזהבה קלה. מוסיפים תרד ומבשלים עד ריכוך. מצננים וקוצצים גס עם סכין.
  3. מערבבים בקערה תרד עם גבינות ותבלינים עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. לוקחים ריבוע פילו, מניחים כף מילוי לאורך צלע הריבוע ומגלגלים בזהירות לצורת סיגר (אין צורך להבריש את ריבועי הפילו בשמן).
  5. מסדרים את הסיגרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים היטב בשמן זית ומפזרים שומשום. אופים במשך 15-20 דקות, עד שהסיגרים זהובים.
  6. מערבבים את חומרי הרוטב. מגישים לצד הסיגרים המוכנים.

עוגת מייפל תפוחים הפוכה וחגיגית ללא גלוטן

מצרכים (לתבנית 24 ס"מ):

לבלילה:

4 ביצים M

חצי כוס שמן זית עדין (100 מ"ל)

200 מ"ל מייפל (150 מ"ל לבלילה ו-50 מ"ל לתחתית)

100 גרם סוכר חום

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

שקית סוכר וניל

1/4 כפית מלח

2 כוסות קמח שקדים (200 גרם)

חופן אגוזי מלך, קצוצים

לתפוחים:

3 תפוחים מזן גרני סמיט, קלופים ופרוסים דק

חצי כפית קינמון

כפית אבקת סוכר

כף מיץ לימון

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה.
  2. בקערה מערבבים את פרוסות התפוחים עם קינמון, אבקת סוכר ולימון.
  3. יוצקים 50 גרם מייפל בתחתית התבנית. מסדרים מעל את התפוחים ומהדקים היטב.
  4. מפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים ומזלפים מעט שמן זית.
  5. בקערה טורפים ביצים וסוכר חום. לאחר שהתערובת תפוחה מוסיפים מייפל ושמן זית. טורפים היטב.
  6. מוסיפים קמח שקדים, אבקת אפייה, סוכר וניל ומלח. מערבבים לבלילה אחידה.
  7. יוצקים את הבלילה על התפוחים. טופחים קלות להוצאת הבועות.
  8. אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  9. מוציאים מהתנור. מצננים מעט והופכים בזהירות על צלחת הגשה כך שהתפוחים המקורמלים יהיו למעלה. מפזרים אבקת סוכר.
עוגת מייפל תפוחים הפוכה ללא גלוטן של קפה גן סיפור
עוגת מייפל תפוחים הפוכה ללא גלוטן של קפה גן סיפור|צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

שיהיה חג שמח!

מצאתם טעות לשון?