איזו עוגה תרצו ליד הקפה? עוגת תפוחים ושטרויזל, עוגת לימון ופרג, קרנץ מסקרפונה או אולי עוגת שוקולד עם אגוזים? כולן קלות, כולן מעולות, כולן מהספר החדש של בני סיידא "מתוקות ונפלאות"
בני סיידא | מתוקות ונפלאות, הוצאת מודן| פורסם 06/10/1406:18
זו העוגה שהייתי מסכים לאכול כל יום עם הקפה. שטרויזל הם פירורי בצק עשויים קמח, סוכר וחמאה, שמפוזרים על העוגה ומעניקים לה פריכות, במיוחד כשיש מלית עסיסית כמו מלית תפוחים.
לבצק: 2 כוסות (280 גרם) קמח ½ כוס (100 גרם) סוכר 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1 ביצה בגודל L 2 כפות חלב
למלית: 8 תפוחי עץ גרני סמיט מיץ מלימון אחד ½ כוס (100 גרם) סוכר
לבלילה: 150 גרם חמאה רכה ¾ כוס (150 גרם) סוכר 2 חלמונים מביצים בגודל L 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה ½ כוס (45 גרם) אבקת שקדים טחונים קליפה מגוררת מלימון קטן
לשטרויזל: 1 כוס (140 גרם) קמח ½ כוס (100 גרם) סוכר 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות ½ כוס (45 גרם) אבקת שקדים
אופן ההכנה: 1. הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד. משטחים את הבצק על תחתית התבנית ועל הדפנות. 2. המלית: קולפים את התפוחים, מנקים מליבות וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומערבבים ידנית. מניחים על הבצק שבתבנית. 3. הבלילה: מעבדים במעבד מזון את כל המרכיבים ויוצקים על מלית התפוחים. 4. להכנת השטרויזל: מעבדים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים לקבלת פירורים גדולים ומפזרים על התפוחים. 5. אופים 35 דקות עד להזהבה. מגישים פושר.
עוגת לימון ופרג | יח``צ:
דניאל לילה
עוגת לימון ופרג
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. שמים בקערת המערבל (מיקסר) את הביצים והסוכר ומערבלים 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמנת המתוקה, החמאה, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבלים דקה. 2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והפרג ומערבלים דקה. 3. מעבירים את התערובת לתבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
גבינת המסקרפונה עושה את כל ההבדל - אל תשתמשו בתחליפים.
מרכיבים: לבצק שמרים: ½3 כוסות (500 גרם) קמח ½ כוס (100 גרם) סוכר ½ כוס (125 מ"ל) חלב 25 גרם שמרי שמרית קליפה מגוררת מלימון קטן 4 ביצים בגודל L 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות ½ כפית מלח
למלית: 100 גרם חמאה רכה ½1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל איכותית 2 חלמונים מביצים בגודל L 500 גרם גבינה מסקרפונה 2 כפות קורנפלור 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 100 גרם צימוקים בהירים קטנים לזיגוג: 1 ביצה, טרופה בכף חלב
2 תבניות אינגליש קייק בגודל 11x30 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה: 1. יום קודם, מכינים בצק שמרים: שמים בקערת מערבל (מיקסר) עם וו לישה את כל המרכיבים פרט לחמאה ולמלח, ולשים 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את החמאה ולשים עוד 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים דקה. מתקבל בצק רך ונוזלי. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה. 2. להכנת המלית: שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה עם אבקת הסוכר והווניל ומערבלים. מוסיפים את החלמונים ולאחר חצי דקה את המסקרפונה, הקורנפלור, הפודינג והצימוקים. מערבבים ידנית לתערובת אחידה. מעבירים למקרר לשעה וחצי. 3. להכנת הקרנץ: מחלקים את הבצק לשניים. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל חלק בצק לעלה מלבני בגודל 25x40 ס"מ. מורחים כל עלה במחצית מהמלית. מגלגלים לגלילות ומהדקים את הקצוות והתפר, כדי שהמילוי לא "יברח". חוצים כל גלילה לאורכה לשתי רצועות. 4. מניחים שתי רצועות זו על זו בצורת X ומלפפים לצורת בורג. מהדקים את הקצוות ומניחים בתבנית. מכינים באותו אופן עוד קרנץ ומניחים בתבנית האחרת. מברישים בביצה הטרופה, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים 40 דקות. 5. מחממים תנור מראש ל-175 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה.
עוגת שוקולד ואגוזים על בצק פריך | יח``צ:
דניאל לילה