mako
פרסומת

על הסכין: השנה משקיעים דווקא בתפוח בדבש

הוא פריט חובה על שולחן החג, אבל תמיד נראה, איך להגיד, מעט עלוב. אם לוקחים בחשבון שתפוח הוא אחד הפירות היפים שיש - ברור שאפשר וצריך לשאוף ליותר. אז השנה לוקחים את העניין ברצינות, תופסים סכין וגורמים לכל האורחים לדבר רק על דבר אחד

mako אוכל
פורסם:
תפוח מקושט
תפוח מקושט | צילום: Mutita Edible Art
הקישור הועתק
תפוח בדבש
אתם יכולים יותר. אנחנו מאמינים בכם | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

תפוח בדבש. אין ספק שהשילוב מוצלח, ומבחינת הטעמים מדובר בפיצוח, אבל - למה זה תמיד צריך להיראות כמו הדבר הכי לא אלגנטי עלי אדמות? הרי מדובר בראש השנה, חג החגים. אז מסתבר שיש אנשים שיודעים לעשות את זה כמו שצריך ולהפוך את התפוח ליצירת אמנות של ממש, בעזרת סכין טובה אחת. הדבש - צריך רק להחליט איפה לשלב אותו בכל הסיפור.

תפוח לב

אם אתם שואלים אותנו - זה יכול להחליף כל כרטיס שנה טובה שראינו אי פעם. הניחו אחד כזה מול כל סועד - יופי של פתיחה לארוחה ולשנה בכלל. כמו שאפשר לראות, עבודת הסכין כאן אינה מסובכת - כך שאם יש לכם סכין קטנה טובה לפירות וירקות, אתם מסודרים.

תפוח - לב
תפוח-לב. שנה טובה למי שאוהבים | צילום: brit.co - flicker/Mariani

ספירלת תפוח

טריק פשוט שיהפוך את צלחת התפוח בדבש שלכם למרשימה בהרבה.

סנדוויץ' תפוח בדבש

צורת הגשה חמודה ביותר שמכינים בקלי קלות: את חמאת הבוטנים שבתמונה יחליף כמובן הדבש, ואפשר לפזר גם מעט תוספות קרנצ'יות - כמו גרנולה, אגוזים או תמרים.

סנדוויץ' תפוח
איך לא חשבנו על זה קודם? | צילום: wholefoodmarket.com
פרסומת

תפוח ברבור

זה אולי נראה לכם בלתי אפשרי - אבל האמת היא שלא מדובר בתורה מסיני. הצטיידו בסכין טובה וחדה (ראו טיפים בסוף), וכאן תוכלו ללמוד את הטריק, שלב אחר שלב. הצעה שלנו: תנו לברבור שלכם לשחות באגם דבש מוזהב.

ברבור תפוח
ברבור תפוח. הרבה פחות מסובך ממה שנדמה | צילום: curiouslittlekid.com

תפוח פרח

אוקי, זה כבר מתקדם יותר ומצריך תשומת לב, אימון והשקעה. לאוהבי אתגרים בכלל ועבודות יד בפרט: לכו על זה. אין אחד בשולחן שלא יגיב בהתאם. והדבש? אנחנו היינו הולכים על אגלי טל רעננים ומוזהבים בינות לעלים.

והנה עוד רעיון, פרח למתחילים:

פרסומת

נרות תפוחים

הנה עוד רעיון נפלא לאירוח ברוח החג: במקום פמוטי שולחן נמוכים וסטנדרטיים - פשוט רוקנו את ליבת התפוח והפכו אותו לפמוט.

פמוטי תפוח
פמוטי תפוח. ככה נכנסים לאווירה | צילום: marthastewart.com

הספירלה

זה לא מסובך, זה כן עניין שמצריך סבלנות ברזל, אבל התוצאה כל כך מופלאה שזה שווה את זה.

דמקה

התלהבתם מהרעיונות אבל משוכנעים שזה פשוט לא בשבילכם? הנה רעיון ממש ממש פשוט. אין איך לפספס, וגם אם כן - לא קרה כלום. הצעה שלנו: הניחו את פלחי הדמקה עם הפנים כלפי מטה, כך שתתקבל כיפה נמוכה, ובכל ריבוע קטן הניחו עלה נענע אחד וטיפת דבש.

תפוח דמקה
למתחילים. תפוח דמקה | צילום: justbento.com
פרסומת

כוסות תפוח בדבש

טוב, זו כנראה הדרך המושלמת להגיש תה בסוף הארוחה, אבל רושם, רבותיי, עושים בהתחלה. את התה החליפו בדבש, ואת מקלות הקינמון במקלות שתחתכו מליבת התפוחים שתרוקנו. אין בעד מה.

כוסות תפוחים
רעיון נהדר, אבל עם מעט שינויים הוא יהיה ממש מושלם | צילום: gimmesomeoven.com

הטיפים של גבריאל אזור, מנהל תחום כלי בישול וטיגון בנעמן:

חיתוכים מיוחדים, עדינים ומרשימים הם עניין של סבלנות, אימון ויצירתיות, אבל כשמתעסקים עם סכינים חשוב לשים לב לכמה דברים, שנכונים לחיתוך עדין של ברבור כמו גם לסלט קצוץ:

חדות – במיוחד כשמדובר בחיתוכים עדינים ומסובכים, אתם רוצים את הסכין שלכם חדה, ואתם רוצים אותה חדה לאורך זמן. סגסוגת פלדה איכותית ולהב ממורכז (שדואג שהסכין לא "תרקוד" אלא תחתוך ישר) חשובים.

בטיחות – אמרנו חדות, אבל מכיוון שאנחנו אוהבים את האצבעות שלנו יש לשים לב שהידית נוחה לאחיזה והסכין יציבה. סכין "סנטוקו" עם חריצים מונעי הידבקות לא מאפשרת יצירת ואקום בין הפרי או הירק לסכין, ומייצרת חיתוך חלק ולכן גם בטוח יותר.

תחזוקה – סכין טובה יכולה להחזיק שנים רבות אם רק יודעים איך לשמור עליה:
* לא מכניסים סכינים למדיח כלים – החום, חומרי הניקוי והמים הקשים יכולים לפגוע במרכוז הלהב ולגרום לחלודה (פלדת אל חלד לא מתאימה לסכינים חדות כי היא רכה מדי ולא ניתן לייצר ממנה להב).
* שוטפים את הסכין מיד לאחר השימוש – חומציות שנשארת עליה (מלימון למשל) עלולה ליצור כתמי חלודה.
* משחיזים – סכינים "רציניות" בדרך כלל נמכרות עם מוצרים להשחזה ביתית קלה: מוט, אבן או משחיז שולחני. פנקו את הסכינים שלכם מפעם לפעם. נגיד, לפני ההכנות לארוחת החג זה זמן טוב להשחזה.

סדרת קלאסיק של נעמן כוללת 7 סוגי סכינים טייוואניות, הנותנות מענה לכל מה שאי פעם תרצו לחתוך. הן עשויות פלדה גרמנית מיובאת המבטיחה חדות מרבית, לכל הסכינים ידית אחיזה ארגונומית עשויה בקליט והידיות עצמן מכילות גם חומר אנטי בקטריאלי. בין הסכינים – סכין גמישה המתאימה לפירוק ופילוט, סכין סנטוקו מונעת הידבקות לחיתוך חלק וסכין רב שימושית המתאימה לכל סוגי החיתוך. כמו כן, ניתן לרכוש משחיזי סכינים מכל הסוגים.