mako
פרסומת

ראש השנה: המנות העיקריות

לא משנה אם בשר, עוף ודגים, המנות העיקריות שלכם צריכות להיות בלתי נשכחות, קלות וגם טעימות. הנה ההצעות שלנו למתכונים קלים לאירוח

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק
אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא
אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא. לפנק, לפנק... | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא

מנה יפהפייה של אנטרקוט צלוי לצד פלחי בצל ממולאים באורז, עגבניות ופטרוזיליה, של השפים ממסעדת "ברטי". אם אתם רוצים לפנק את האורחים שלכם בבשר אנטרקוט משובח - זה המתכון בשבילכם.

גורדון רמזי עם פילה בקר צלוי עם רוטב עגבניות וטרגו
פילה בקר צלוי, עם רוטב עגבניות וטרגון. מהידיים של גורדון, אליכם | צילום: ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

פילה בקר צלוי, עם רוטב עגבניות וטרגון

עוד מנת בשר מצוינת היא מנת הפילה הזאת של אשף המטבח גורדון רמזי. את הפילה מכינים לדרגה אמדמדה ויפה, הרוטב עשיר בטעמים וקצת חריף - וביחד מקבלים מנה עיקרית מרשימה ובעיקר מושקעת.

פרגית עוף ממולאת בשר וירקות
פרגית ממולאת בשר וירקות. מנה מנצחת של מאסטר שפים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פרגית ממולאת בשר וירקות

המנה המפורסמת של המאסטר שף אבי לוי, שהביאה לנו את הניצחון בגמר - רק בגרסה ביתית יותר פשוטה ואפילו יותר טעימה. את הפרגיות ממלאים במילוי בשרי ועשיר והרוטב מכיל טעמים מזרחיים טעימים. אין ספק שזאת מנת חג מנצחת.

פרסומת
עוף בשקית קוקי לט"ו בשבט
עוף עם פירות יבשים בשקית קוקי. הולך עם כל תוספת | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף עם פירות יבשים בשקית קוקי

לא רק שמתכון מרוקאי אסלי שגם פולנים אוהבים, הוא גם חגיגי וגם מהיר: עשר דקות עבודה, פחות משעה בתנור, ויש לכם מנת מקסימה, מתובלת וטעימה שהולכת נהדר עם כל תוספת - קוסקוס, אורז, בורגול ועוד.

העוף הצלוי המושלם

ממשיכים עם עוף והמתכון לעוף הצלוי המושלם של ג'יימי אוליבר - קילו וחצי של שלמות צלויה, מלאה בדברים טובים כמו עשבי תיבול, שמן זית ולימון. הסוד הוא שאת התיבול עושים גם מעל וגם מתחת לעור והתוצאה - חלומית וחגיגית.

תחתיות ארטישוק ממולאות - אחרי
תחתיות ארטישוק ממולאות. בכלום זמן הכנה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

עוף ובמיה ברוטב עגבניות

מי שרוצה את מנת העוף שלו הרבה יותר "ביתית" מוזמן לשלב אותה עם במיה (זאת העונה, אבל אפשר גם קפואה) לתבשיל צפון אפריקאי משגע. שוקי עוף, עגבניות, פפריקה, כמון ועוד יוצרים מנה פשוטה מאוד, אבל חגיגית, שתלך נהדר עם אורז.

פרסומת

אוסובוקו עגל

הבשר עם העצם החלולה הולך לככב על שולחן החג שלכם. אחרי שלוש שעות של בישול ביין אדום, ירקות ותבלינים, עם עושר עצום של טעמים וניחוחות - אין ספק שהמנה הזאת הולכת להרשים את האורחים שלכם.

במיה ועוף בנוסח צפון אפריקאי
עוף ובמיה ברוטב עגבניות. הכי בית שיש | צילום: כפיר חרבי, סנפרוסט

תחתיות ארטישוק ממולאות

ארטישוק ממולא בפרגית ותבלינים, שמתבשל ברוטב סמיך וטעים - מילה שלנו, מדובר במנה שתכריע גם את אחרון סרבני הממולאים. והבונוס: לוקח פחות מ-20 דקות להכין אותה. בשאר הזמן היא על האש.

סלמון אפוי מנצח

סלמון אפוי - הגרסה הקלה והמהירה. את ההכנה של הדג עושים בצ'יק צ'ק, עוד 15 דקות של השרייה והופ, ל-20 דקות בתנור. המתכון הזה הוא אמנם למנה אחת, אבל אפשר בכיף להכפיל את הכמויות במספר האנשים שמוזמנים לארוחה.

סלמון צרוב למחצה בסויה ומירין
הסלמון המפואר של מסעדת מול ים | צילום: קליי מקלקלין, יחסי ציבור

סלמון צרוב למחצה של מסעדת מול ים

הסלמון האפוי לא מספיק מאתגר אתכם? נסו את פילה הסלמון של השף יורם ניצן ממסעדת 'מול ים'. פילה סלמון בסויה ומירין, עם פטריות ואספרגוס בוויניגרט חזרת וסלט פריך וחריף בצד. אם אתם משיגים ממוכר הדגים שלכם קינג סלמון - זה בכלל חגיגה. אמנם המתכון הזה לוקח זמן, אבל אין ספק שהוא מושקע בטירוף ושווה כל רגע.

פרסומת

לזניה צמחונית

לכל מי שמנות הבשר והדגים לא מדברות אליו, הנה מתכון ללזניה צמחונית שיכולה להוות יופי של חלופה לצמחונים, או תוספת נחמדה לצד הבשר בשביל הקרניבורים. אם הבטטות יקרות מדי, אפשר להחליף אותן בדלעת או דלורית.