mako
פרסומת

מתכוני עוף לראש השנה

מתלבטים איזה צלי להכין לארוחת החג? תנו לנו להתפרץ רגע ולהגיד לכם שצלי זה יופי, אבל אפשר לשחק אותה לא פחות גם עם עוף. יותר זול, יותר מהיר, לא פחות טעים. הנה המתכונים

עופר בן אור, מסעדת באיירן
mako אוכל
פורסם:
עופיונים ממולאים
עופיונים ממולאים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק
עוף בקראסט מלח
עוף במלח, עם רוטב ירקרק. זול, מרשים, פשוט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף בקראסט מלח

המרכיבים (4 מנות):
עוףשלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)
3 ק"ג מלח גס
4 חלבונים
1 כפית זרעי הל
2 כפיות כוסברה יבשה
2 ענפי רוזמרין יבשים
קליפה מגוררת מ-3 לימונים

לרוטב סוס ורט:
200 גרם מיונז
2.5 כפות שורש חזרת מגורד
מלח, לפי הטעם
חופן שמיר קצוץ
צרור פטרוזיליה, קצוץ
5 כפות עירית קצוצה
400 גרם שמנת פרווה של ריץ' לא ממותקת (אם לא שומרים כשרות, עדיף קרם פרש)
קליפה מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את המלח, החלבונים, התבלינים, הרוזמרין וקליפת הלימון, עד שנוצרת עיסה אחידה.

3. עוטפים את העוף היטב בעיסה, כך שיהיה מכוסה באופן אחיד מכל הצדדים. אופים כשעה וחצי.

4. מכינים את הרוטב בזמן שהעוף בתנור: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבל רוטב ירוק סמיך.

5. מסירים את מעטה המלח בעזרת סכין מסור. מנגבים קצת במגבת מטבח ומחלקים את העוף למנות.

6. מגישים עם הרוטב ועם סלט עלים ירוק.

עופיונים ממולאים
עופיונים ממולאים פירות. עופיון לכל סועד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עופיונים ממולאים מתקתקים ברוטב טחינה פיקנטית

המרכיבים (2 מנות):
2 עופיונים ללא עצמות (לבקש מהקצב)
מלח
פלפל
שמן זית, לטיגון

למילוי:
חצי חלה מתוקה, מושרית במים וסחוטה היטב
2 כפות צימוקים בהירים
ביצה
תפוח עץ, חתוך לקוביות
אגס, חתוך לקוביות
חצי כפית תימין קצוץ
חצי כפית רוזמרין קצוץ
8 עלי נענע קצוצים

פרסומת

לרוטב:
2 כוסות טחינה גולמית
כפית פלפל חריף קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן זית
מיץ משני לימונים
4 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת מסה אחידה.

2. ממליחים ומפלפלים את העופיונים היטב מבפנים ומבחוץ, ממלאים בתערובת וקושרים בחוט: מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים (ניתן גם להשתמש ברשת לבישול).

3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מטגנים את העופיונים במחבת (מהסוג שאפשר להכניס לתנור) בשמן זית עד להשחמה מכל הצדדים.

4. מעבירים את המחבת לתנור החם לכ-20 דקות.

5. מכינים את הרוטב: מערבבים את כלל המרכיבים, ומוסיפים כ-3 כוסות מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.

6. מגישים את העופיונים עם הרוטב.

עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות
עוף צלוי בבירה. מגישים עם המון פטריות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף צלוי בבירת חיטה עם בצלי שאלוט ופטריות

המרכיבים:
לתערובת התבלינים:
כפית תימין
כפית רוזמרין
קליפה מגורדת משני לימונים
כף מלח
חצי כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן
250 מ"ל בירת חיטה

לעוף:
עוף שלם(מס' 2, בערך 1.8 קילו)
מלח
10 בצלי שאלוט שלמים
מעט שמן, לטיגון
כף סוכר
2 סלסילות פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
פטריית פורטובלו אחת גדולה, חתוכה לקוביות
קורט מלח
קורט אבקת שום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות.

2. קוצצים את התבלינים היטב ומערבבים עם השמן והבירה.

3. ממליחים את העוף השלם היטב, מבפנים ומבחוץ, וקושרים אותו בחוט (מצליבים את הרגליים בצורת איקס, מלפפים סביבן חוט קשירה פשוט עד שהצורה נשמרת – וקושרים). מורחים את תערובת התבלינים על כל העוף באופן אחיד, ומעבירים לתבנית כשהעוף מונח על גבו.

פרסומת

4. מטגנים את בצלי השאלוט עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים כף סוכר וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב, כדי לתת לבצלים להתקרמל.

5. כשהבצלים שחומים ויפים מעבירים אותם לתבנית של העוף.

6. אופים כ-20 דקות. מדי פעם משקים את העוף במה שנשאר מתערובת התבלינים והבירה.

7. אחרי 20 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, ואופים כ-20 דקות נוספות. ממשיכים להרטיב את העוף מדי פעם, כדי שלא יתייבש.

8. לקראת ההגשה מטגנים את הפטריות בשמן זית ומתבלים במלח ושום. מגישים עם העוף.

* כל המתכונים באדיבות שף עופר בן אור ממסעדת באיירן, הבראסרי הבווארי הראשון בישראל. פרישמן 22 פינת סירקין, תל אביב, 077-556-5753