כדורי רפאלו

למתכון הזה חשף אותנו מלך הכדורים שלנו רון יוחננוב ממש לא מזמן, ועדיין לא נרגענו מכמה שהוא מוצלח. בפנים שקד, בחוץ תערובת קוקוס לבנבנה, עדינה, מתוקה ומענגת. עם שוקולד לבן, חלב מרוכז וקוקוס באמת שאי אפשר לטעות.

למתכון: כדורי רפאלו

כדורי שלג (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
כדורי שלג | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

כדורי שלג

אם אנחנו כבר בעניין של קוקוס, לא נפלה את כדורי הקוקוס האלה, שלידם המתכון הקודם נראה מסובך. שלושה מרכיבים בלבד, נראה אם תנחשו מה הם.

למתכון: כדורי שלג

כדורי אלפחורס מ-4 מרכיבים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
כדורי אלפחורס מ-4 מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

כדורי אלפחורס

צריך מיומנות מסוימת בשביל להכין עוגיות אלפחורס כהלכתן - מה שאי אפשר להגיד על כדורי האלפחורס האלה, שלוקחים את הטעמים השולטים בעוגיות ופשוט מכדררים אותם ביחד. מכל הכדורים שכאן, אלה לטעמנו המבריקים ביותר, ושלל הגולשים שכבר הכינו אותם בבית נוטים להסכים איתנו.

למתכון: כדורי אלפחורס

"טראפלס" שוקולית (צילום: שרית נובק - מיס פטל)
כדורי שוקולד קפואים | צילום: שרית נובק - מיס פטל

כדורי שוקולד קפואים

מה ההבדל בין כדורי השוקולד האלה לכדורי שוקולד רגילים? מבחינת ההכנה לא הרבה, את אלה מתקתקים אפילו יותר מהר מאשר את הקלאסיים, אבל ברמת התוצאה - מתקבל פה משהו שיותר מזכיר טראפלס דחוסים ועשירים מאשר כדורי שוקולד פשוטים.

למתכון: כדורי שוקולד קפואים

כדורי נוטלה

נוטלה, ביסקוויטים, שמנת מתוקה, צ'יק צ'יק צ'ק ויש אחלה משלוח מנות שבעולם. וכאן אנחנו לא מצליחים להתאפק ומזכירים את המתכון אהוב נפשנו לכדורי נוטלה וסוכריות קופצות, שמלווה אותנו כבר שנים ארוכות ולא נמאס בכלל.

למתכון: כדורי נוטלה

כדורי חמאת בוטנים ונוטלה - בהכנה (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
כדורי חמאת בוטנים ונוטלה - בהכנה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

כדורי נוטלה וחמאת בוטנים

והנה אחד קצת פחות בסיסי, שחוץ מנוטלה יש בו גם חמאת בוטנים, כי הלא ידוע לכל שהשילוב בוטנים-שוקולד הוא שידוך שנעשה בגן עדן. אפשר לצפות אותם בשוקולד, כדי שלא יחסר, אבל ממש לא חייבים.

למתכון: כדורי נוטלה וחמאת בוטנים

כדורי שוקולד - קערה (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מתחילים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב
כדורי שוקולד - בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
ממשיכים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב
כדורי שוקולד - שלב הציפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
כמעט שם | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב
כדורי שוקולד - מוכנים בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב)
מוכן! | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

כדורי שוקולד בגביע

יום אחד זה היכה בנו: לא לדחוף כדור שוקולד בגביע של גלידה זה בזבוז. ואנחנו לא בזבזנים. 

למתכון: כדורי שוקולד בגביע

כדורי עוגת גבינה וריבת חלב בציפוי שוקולד (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
כדורי עוגת גבינה וריבת חלב בציפוי שוקולד | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

כדורי עוגת גבינה מצופים

מתכון נהדר, שמצליח לחקות עוגת גבינה באלפית מההשקעה שדורש המקור. נכון, הציפוי בסוף הוא כבר קצת יותר למתקדמים, אבל היי, מצפים מכם להשקיע משהו במשלוח המנות הזה. אי אפשר כל היום רק לערבב וגמרנו.

למתכון: כדורי עוגת גבינה מצופים שוקולד

פררו רושה ביתי (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
פררו רושה ביתי | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

כדורי פררו רושה

אחרון של רון יוחננוב: כדורי שוקולד נוגט שבתוכם אגוז לוז ומסביבם ציפוי שוקולד-אגוזים. המתכון אומנם דורש ממרח נוגט וחמאת קקאו, חומרים שלא בדיוק מצויים בכל בית, אבל אל דאגה - להכל יש גם תחליפים.

למתכון: כדורי פררו רושה

טראפלס לוטוס (צילום: דניה ויינר, לוטוס)
כדורי לוטוס ושוקולד | צילום: דניה ויינר, לוטוס

כדורי לוטוס ושוקולד

הכדורים האלה הם יותר טראפלס מכדורי שוקולד - ואנחנו לא יודעים אם אתם מחשיבים את זה לטובתם או לרעתם. בגדול יש פה שוקולד (אבל איכותי, לא בררה) ופירורי לוטוס, וזהו. שנאמר: מועט המחזיק את המרובה.

למתכון: כדורי לוטוס ושוקולד