
יש דבר כזה: קוסקוס כשר לפסחמתכון נטול גלוטן וסוכר שמתאים לחג, אבל מעולה גם בשאר ימות השנה: קוסקוס אוורירי ועדין מקמח תירס, שמכינים בקלי קלותאיתמר דווידוב|טרס פזוס, אוכל מקסיקני| פורסם01/04/1514:47 ![]() צילום: איתמר דוידוב, טרס פזוס, אוכל מקסיקני |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים קמח תירס ומלח. מוסיפים רבע מכמות הנוזלים ואת השמן ומערבבים בעזרת מטרפת בלון עד שיש גושים קטנים (פירורים בקוטר פירורי לחם). מניחים בקערה רחבה ומכסים במגבת ל-5 דקות מנוחה (אפשר גם כמה שעות), בטמפרטורת החדר. שימו לב, בתחילת הוספת הנוזלים נוצרים גושים גדולים שהמטרפה מפוררת בקלות. אפשר גם בעזרת שפשוף בכפות הידיים, אבל זה לוקח הרבה יותר זמן. 2חוזרים על התהליך שלוש פעמים נוספות. 3טועמים ומוסיפים עוד נוזלים או קורט מלח על פי הטעם האישי. יש האוהבים קוסקוס רך אוורירי ורטוב, ויש המעדיפים אותו יבש יותר, כך שיספוג יותר מנוזלי המרק שיימזג עליו. 4מעבירים לסיר אידוי המורכב מסיר תחתון מלא במים רותחים וסיר עליון מחורר או מסננת. מניסיוני, אידוי על סיר רגיל מאדה את כל המים לפני שהקוסקוס מוכן ותחתית הסיר עשויה להיחרך. למרות שקמח התירס המקסיקני הוא קמח שעבר בישול ואינו זקוק לאידוי ממושך כמו קוסקוס מקמח חיטה, אני מעדיף אידוי ארוך וסבלני. על כן סיר קוסקוס מומלץ, ואם אין - העדיפו סיר צר וגבוה על פני סיר רחב ונמוך. 5אוטמים את פתחי הסיר ואת המכסה כדי שהאידוי יהיה יעיל יותר, ומאדים 20 דקות. פותחים את המכסה שלוש עד ארבע פעמים במהלך האידוי ומקפיצים את הקוסקוס בקלילות: מי שלמטה עולה למעלה ומי שבצדדים עובר פנימה. * אפשר לחלק את הכמות ל-2, ולחלק אחד להוסיף 100 גרם חמאה מומסת וחופן צימוקים. * ניתן להקפיא את הקוסקוס. המתכון באדיבות שף איתמר דוידוב -טרז פזוס. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |