mako
פרסומת

אתם קולטים שעוד רגע פסח?

לא שאנחנו רוצים להלחיץ, אבל אם עוד לא התחלתם לתכנן את ארוחת החג שלכם - מוטב שתתחילו. הנה כמה מתכונים שיוציאו אתכם לדרך

ליה אור
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

אנחנו לא רוצים להיות אלה שמכניסים סטרס למערכת, אבל הפעם נדמה לנו שאולי מוטב שנעשה את זה. אחרי הכל, עוד שבועיים וחצי ליל הסדר, ואם עוד לא התחלתם לתכנן את הארוחה - ממש ממש הגיע הזמן. החדשות הטובות הן שלא צריך להיכנס לפאניקה. ארזנו לכם כמה מתכונים שיוציאו אתכם לדרך בצורה הכי נעימה, קלה ומעוררת תיאבון.

גפילטע פיש של שקד
עכשיו, מששילמנו את חובנו לגפילטע, אפשר להתחיל | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

ראשונות

כמו ארוחות חג אחרות, גם ארוחת הפסח תתקשה מאוד להתקיים בלי דג למנה ראשונה. הוא יכול להיות טחון או שלם, פשוט או מתוחכם, יקר או זול - העיקר שיהיה דג. שתי הקלאסיקות המובילות בתחום הדגים לחג הן החריימה והגפילטע פיש, ומה שהכי כיף לראות זה בתים שמגישים את שניהם - זה מה שנקרא כור היתוך. ואם אתם מאלה שפחות מלוקוס לא עובר אצלם, דבר ראשון אנחנו מקנאים, ודבר שני, יש לנו גם מתכון בשבילכם.

אבל אפילו לפני הדג - שלא תעזו לשכוח את המנה הטרום-ראשונה של ארוחת החג - הלא היא המרק. עם קניילדך או בלי, עם טעם או בלי, ולא משנה אם שרבי בחוץ או סגרירי - מרק זה חובה.

אין תמונה
אם להיות פחות אשכנזיים לרגע - חריימה

עיקריות

טוב, הגענו בשעה טובה ללב הארוחה, שהוא החלק המגוון והפתוח ביותר לאלתורים. יש כאלה שארוחה בלי בשר בקר לא נחשבת אצלם חגיגית מספיק, יש כאלה שמנה יפה של עוף עושה אצלם את העבודה, ויש כמובן את אלה שאם הם לא מציעים לאורחים אופציות לגם וגם וגם (וגם וגם) - הם מרגישים מארחים לא ראויים. בתחום הבקר, אפשר להישאר באזור המוכר והבטוח של הפילה המדומה או הצלי מספר 5 שתמיד מצליח, ואפשר להשתולל עם איזה אוסובוקו נחמד, קדירת כבש או צלעות מרשימות וטעימות לא פחות.

עוף ממולא בבשר וביצים
עוף או בשר? פה יש גם וגם. עוף ממולא ביצים ובשר | צילום: אילן נחום, על השולחן
פרסומת
צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי
בשר בשר. צלי בקר עם פטריות וארטישוק ירושלמי | צילום: דניאל לילה, על השולחן

תוספות

והנה הגענו לשאלת השאלות: "אבל מה ליד?". אז אם אתם שואלים אותנו, תוספת חובה היא תפוחי אדמה בתנור, הכי רגילים, הכי פשוטים. לא משנה איזו ארוחת גורמה אתם מרימים - לתפוחי אדמה קריספיים וטעימים תמיד יהיה קהל. אחרי שסגרנו את הפינה הזאת, אפשר להתקדם לתוספות קצת יותר משוכללות. הנה כמה המלצות:

תפוחי אדמה בתנור
סתם תפוחי אדמה בתנור. זה דבר ראשון | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
נזיד פטריות ועדשים שחורות
נזיד פטריות ועדשים. זה דבר שני | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן
פרסומת

קינוח

באמת? כבר נגמר? אל תהיו עצובים, עכשיו מגיע החלק הכי כיפי. כשיש שוקולד, וניל ושמנת - מי בכלל צריך קמח. למעשה, יש הטוענים שהקינוחים של פסח הם הטעימים מכל הקינוחים. אז יאללה, צאו לדרך.

אין תמונה
קינוחים כשרים לפסח? אל תתחילו איתנו אפילו