בתנור של אביבה: עוגת גזר ואגוזים לפסח
יש תופעה כזאת, בעוגות של פסח: מהצד הן נראות טוב, אבל במרכזן תמיד יש בור מביש, של בצק שלא הצליח לתפוח. אצל אביבה, חברים, זה נראה אחרת. קבלו עוגה כשרה וזקופת קומה, שלא הייתה מביישת אף יום של חול
העוגה הזאת, חברים, לא רק שאין בה קמח, גם אין בה טיפה אחת של שמן (למעט השומן של אגוזי המלך, כמובן) - מה שהופך אותה לעוגה האולטימטיבית לשומרים על המשקל. נכון, באגוזיםיש לא מעט קלוריות, אבל יש לזכור שהם בריאים מאוד, ויותר חשוב - צריך להצליח להסתפק בפרוסה אחת. מכיוון שהעוגה הזאת גם פשוטה מאוד, אין לי מה לומר מלבד: רוצו למטבח, ותתחילו לאפות.

עוגת גזר ואגוזי מלך כשרה לפסח
המצרכים:
4 ביצים
200 גרם סוכר (1 כוס)
250 גרםגזרמגורר דק
250 גרם אגוזי מלך טחונים דק (3 כוסות). אפשר גם אגוזי לוז
1 שקית סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
50 גרם קורנפלור או קמח תפוח אדמה (1/3 כוס)
מעט אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, ובעזרת מרית מקפלים אותם פנימה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מרפדים תבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, משמנים ומעבירים פנימה את התערובת.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-50 דקות.
5. מצננים, מוציאים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.