אין תמונה
גם להם מגיע. לירן ויובל
לחם ממולא

המרכיבים:
לחם אחיד
קילו בשר טחון
10 פטריות שמפיניון
5 פטריות פורטבלו
5 שיני שום
1 בצל סגול
זר עלי נענע
זר עלי פטרוזיליה
זר עלי שמיר
זר טרגון
זר עירית
7 בצלים ירוקים
3 ענפי טימין
1 פלפל חריף
מלח
פלפל שחור
כמון
שמן זית
3 ביצים קשות
חופן משמשים מיובשים ותאנים מיובשות

אופן ההכנה:
המילוי:
קוצצים ומערבבים בקערה את כל הפטריות, עשבי התיבול, הבצל הירוק, הפלפל החריף והשום. לאחר מכן מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, המלח, הפלפל, הכמון ושמן הזית. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את כל התערובת טיגון חלקי, ומסננים את הנוזלים מתערובת הבשר.

הלחם:
מרוקנים את פנים הלחם וממלאים אותו בתערובת הבשר. מוסיפים את הביצים הקשות והפירות היבשים, וסוגרים את הלחם עם מעט מהפנים שהוצאנו. משמנים את מעטפת הלחם ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של-170 מעלות, למשך כ- 25 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לחם ממולא

אין תמונה
גם להם מגיע. לירן ויובל
קרוסטיני עם מבחר תוספות

המרכיבים:
4 כיכרות לחם ג'בטה
שמן זית
שן שום קלופה

לממרח השעועית:
כוס שעועית לבנה מבושלת
2 שיני שום קלופות וקצוצות
2 גבעולי רוזמרין
חצי כוס שמן זית
כפית מלח ים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לכרוב ניצנים:
2 חופנים כרוב ניצנים
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כף מיץ לימון
גבינת פקורינו / פרמז'ן לקישוט

למוצרלה וסלט עגבניות:
2 כדורי מוצרלה באפלו גדולים
עגבניה מפולטת
1 פלפל ירוק חריף
שמן זית
כפית מלח גס
חופן נבטי בזיליקום
מעט חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

לקרוסטיני:
פורסים את הג'בטות לעובי של כ-1.5 סנטימטר, וקולים על מחבת לוהטת משני הצדדים. כשהלחם עוד חם משפשפים אותו בשן השום ובוזקים עליו מעט שמן זית.

לממרח השעועית:
קוצצים את רוזמרין ומערבבים עם חצי מכמות השמן. את החצי השני מחממים במחבת ומטגנים את השום עד הזהבה. מוסיפים את השעועית ומטגנים כ-7 דקות. בסיום מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומועכים את השעועית למחית. מורחים על הקרוסטיני ומזליפים מהשמן עם הרוזמרין.

לכרוב הניצנים:
מחממים את השמן ומטגנים את הכרוב על אש גבוהה כ-3 דקות. מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומטגנים 3 דקות נוספות. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון ומורידים מהאש. מסדרים את הרוב בעודו חם ומפזרים עליו גבינה.

למוצרלה וסלט עגבניות:
מערבבים את העגבניה הקצוצה עם הפלפל החריף, מעט שמן זית ומלח. מניחים את המוצרלה על הקרוסטיני החם ומניחים מעל את סלט העגבניות. מפזרין מעל מעט נבטי בזיליקום ומזליפים כמה טיםות של חומץ בלסמי.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קרוסטיני עם מבחר תוספות

>>רוצים לקבל את מתכוני התכנית ישר לסלולרי? לחצו כאן