פסטה עם פירות ים (צילום: שירן כרמל,  יחסי ציבור )
פסטה עם פירות ים | צילום: שירן כרמל, יחסי ציבור
לה רפובליקה דירונימוטי

רפובליקת הפסטות הזו החלה כמעדנייה שהפכה למסעדה ברמת החי"ל ובשנים האחרונות היא ממוקמת במרכז העיר תל אביב, כשהיא מטפחת גם גינה אורגנית בכפר הירוק, משם היא לוקחת את את הירקות והעשבים הדרושים לה למנות הקרות והחמות שלה.

הפסטות: פסטה על בסיס שמן זית (אליו אוליו), בשר, כמו ראגו (בשר שמתפרק בבישול ארוך), כבדי עוף, פפרדלה וורדה ועוד.

הכי הכי: אחת המנות המזוהות יותר עם המקום היא מנת הספגטי שרימפס, מולים וקלמרי עם עגבניות, שום, פטרוזיליה ויין לבן (80 שקל), שיוצרים יחד מנה קלילה וסוחפת, במיוחד עם כוס יין בצידה.

לה רפובליקה דירונימוטי, מזא"ה 3, תל אביב, 03-6470247.

אין תמונה
לינגוויני טלה של אוליברי
אוליברי 

המהירות בה הצליחה אוליברי לרכוש לעצמה קהל סועדים נאמן שחוזר שוב ושוב היא מרשימה. איכשהו, רחוב אבן גבירול העמוס הצליחו אנשי המסעדה לפתוח מקום באווירה חמימה ונעימה. לא תמצאו תחכום גדול בתפריט ובאמת שגם אין בו צורך. 

הפסטות: הלינגוויני והפפרדלה שולטות במתחם הפסטות, מהפומדורו הקלאסית וצועדות בבטחה דרך מושחתת כמו קרבונרה (עם בייקון, שמנת וחלמון ביצה) ועד לינגוויני פירות ים.

הכי הכי: לינגוויני טלה, קרעי שוק טלה עדינים בציר טלה מצומצם שאיכשהו, למרות הכבדות המתבקשת, מדובר במנה קלילה יחסית בעלת טעמים מאוזנים ומספקים. 

אוליברי, אבן גבירול 137 תל אביב, 03-5446076.

אין תמונה
רביולי ארטישוק של טופולינו
טופולינו 

נסו להתעניין פעם במסעדה טובה בירושלים בעמוד הפייסבוק שלכם - תשעים אחוז שמישהו מהממליצים ימליץ על האיטלקיה הירושלמית הזו (שמנה שלה נכנסה גם לפרויקט 60 המנות הטובות בישראל). טופולינו הוקמה לפני חמש שנים, והשמועה עליה רצה מפה לאוזן בזכות מנות טובות ומלאות אהבה.

הפסטות: למרות שהמקום עצמו חלבי, כל אחד יכול למצוא לעצמו מנה שתעשה את עצמו מאושר, בין אם היא ספגטים סרדינים מסעיר או פסטה בקרם שעועית לבנה או פטוצ'יני ברבוניות ויש גם פסטה מכוסמת.  

הכי הכי: רביולי ארטישוק, כיסונים דקיקים ממולאים במחית ארטישוק ושוחים ברוטב חמאתי עם נגיעות לימון. מושלם.

טופולינו, אגריפס 26 ירושלים, 02-6223466.

פסטה בסטה

יהיו כאלה שירימו גבה על הופעתה של בסטת הפחמימות הזאת ברשימה, אבל מעבר לפסטה הטעימה בהחלט של המקום, שלו סניפים, בירושלים, תל אביב ובאר שבע, יש כאן גם אג'נדה שרצוי לטפח: מחיר שווה לכל נפש באווירה שמחה ומלאת צהלולים.

הפסטות: פשוטות למדי אבל טובות. רוטב עגבניות, רוטב שמנת, פסטו, פסטו אדום וגם פסטה ברוטב חלב קוקוס וקארי.

הכי הכי: פסטה ברוטב חמאה ופרמזן (19 שקל), טעימה, כיפית ועשירה. אוכל זול אבל ללא פשרות.

פסטה בסטה, סמטת התות 8, מחנה יהודה ירושלים; אלנבי 60 תל אביב; רינגלבלום 19 באר שבע.

טעים כמו שזה נראה (צילום: דן לב)
טאליוליני טרטופו פרמג'אנו, חמאה וכמהין, פרונטו | צילום: דן לב
פרונטו 

אחת המסעדות המוכרות בתל אביב עברה שני שינויים גדולים בשנים האחרונות. האחת, העתקת מיקומה מרחוב נחמני לרחוב הרצל והשנייה, הבאתו של שף דיויד פרנקל המוערך שרענן התפריט של המוסד הוותיק.

הפסטות: ממנה קלאסית אך מצוינת כמו רוטב עגבניות נפוליטנה שבושל בבישול ארוך, דרך שילוב מוצלח בין טלה לפטריות יער וגבינת פקורינו ועד מנה עם קריצה הכוללת גבינת עזים, קרם חצילים ובמיות מקושטת בעלעלים.

הכי הכי: טאליוליני טרטופו פרמג'אנו, חמאה וכמהין (92 שקל). כשמסתכלים עליה, במבט ראשון היא נראית מעט אפרורה, אבל כשהעין מתרגלת לפיסות הכמהין הזעירות שעוטפות את הפסטה מתאהבים מהר. כשתטעמו את העומק הזה שנוצר שם, תבינו שצדקתם. 

מסעדת מנואלה

מקומות פופולריים כמו המדרחוב בזכרון יעקב, נופלים לא פעם לתוך קטגוריית מלכודות התיירים: תפאורה מקומית אותנטית, איזה כד הפוך וגלגל מעגלה והנה מקום שמשקף את רוח המושבה. מנואלה, שפועלת כבר מספר שנים, היא הכל חוץ ממלכודת תיירים. בסמוך למסעדה נמצא המטבח בו מוכנות הפסטות הטריות מדי יום, אותן גם ניתן לקנות הביתה.

הפסטות: ממנות מוכרות כמו מילנזנה החצילית והפונגי השמנתית ועד מנות למתקדמים כמו סלמון וברוקולי או מטריצ'יאנה מנואלה, המגיעה עם חזה אווז מעושן, רוטב עגבניות וקרם מסקרפונה.

הכי הכי: קרבונרה, מנה עם בייקון חרוך, שמנת, חלמון ביצה נא, פלפל שחור ופרמזן הנחשבת למנת הדגל של המקום ובצדק, כשהמרכיבים משלימים זה את זה ומעלים חיוך רחב על פנים מרוצים.

מנואלה, המייסדים 49 זכרון יעקב, 057-9443793.

טליאטלה סלק (צילום: כ"נ יהלי תלם, mako אוכל)
טליאטלה סלק | צילום: כ"נ יהלי תלם, mako אוכל
קוצ'ינה תמר

למרות מיקום מפתיע למדי ביד חרוצים (שהוא נוח מבחינת גישה וחנייה), מצליחה המסעדה של השפית תמר כהן-צדק לגרום לאנשים להגיע במיוח עד אליה. האווירה הפמיליארית עושה חשק לפתוח בקבוק באמצע היום ולשתות ולאכול עד שעות הערב המאוחרות.

הפסטות: רביולי טרטופו וטורטליני ארטישוק (מנות ראשונות) וטאליאטלה ראגו משלושה סוגי בשר לעיקרית.

הכי הכי: טליאטלה בנדיירה (72 שקל), פסטה ורדרדה עם סלק איתה הוקפצו פטריות, אספרגוס ותרד כשלצד אלה מעט שמנת וגבינת ריקוטה שמעשירה מאוד את המנה היפהפיה הזו. 

קוצ'ינה תמר, הצפירה 10 תל אביב, 057-9443934.

>> מאסטר שף בעונה חדשה ומרגשת