אין תמונה
מנה ראשונה: סלט מרענן
1. סלט של ברבוניות מטוגנות, עדשים ורוקט

החומרים:
2 כוסות עדשים ירוקות, שבושלו כחצי שעה וסוננו
צרור צנוניות
חצי קילו עגבניות
צרור עלי רוקט רחבים
צרור פטרוזיליה קצוץ
אבוקדו
חצי קילו מלפפונים
שמן זית
קילו ברבוניות, מפולטות
קילו לימונים
מלח גס
טחינה גולמית (רצוי טחינה יונה)

אופן ההכנה:
1. שמים את העדשים בקערה, פורסים את הצנוניות והעגבניות ומוסיפים.
2. מוסיפים עלי רוקט, פטרוזיליה ואבוקדו.
3. קולפים את המלפפונים, פורסים דק ומוסיפים לקערה.
4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הברבוניות על צד העור. יוצקים מעט מהשמן על הדגים.
5. מתבלים את הירקות במיץ לימון, שמן זית ומלח.
6. מכינים טחינה נוזלית ממעט טחינה, מיץ לימון, מלח והרבה מים.
7. מרכיבים את המנה: יוצקים את הטחינה הנוזלית לכל תחתית צלחת, ומסדרים סלט. מניחים את הברבוניות על הסלט, מזליפים עוד שמן זית ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סלט של ברבוניות מטוגנות, עדשים ורוקט

אין תמונה
עיקרית: פסטה וטלה
2. פסטה עם שרי תמר ואנטרקוט של טלה

החומרים:
נתח של 8 צלעות טלה
שמן זית
חצי לימון
תימין
2 פלפלים אדומים חריפים
שום
2 קילו עגבניות שרי תמר
200 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
חבילת פסטה מסוג בוקטיני של ברילה או דה-צ'קו
מלח גס

אופן ההכנה:
1. מפרקים את הצלעות מנתח אנטרקוט של טלה. מושחים אותו בשמן זית, מיץ מחצי לימון וגרידת לימון.
2. מחממים שמן זית במחבת, מכניסים את הנתח, מוסיפים תימין ומטגנים מכל הצדדים.
3. בסיר נפרד מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית ומוסיפים פלפלים חריפים ושום.
4. מוסיפים את העגבניות והזיתים.
5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.
6. מערבבים את הפסטה לתוך הרוטב.
7. פורסים את נתח הבשר ומוסיפים את הפרוסות לפסטה. מערבבים, בודקים תיבול ומגישים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה עם שרי תמר ואנטרקוט של טלה

אין תמונה
קינוח של ופל בלגי
3. ופל בלגי עם פירות העונה ורוטב שוקולד

החומרים:
1 קילו קמח
200 גרם סוכר
1 כפית מלח
80 גרם אבקת אפייה
16 ביצים מופרדות
320 גרם חמאה מומסת
1.4 ליטר חלב

לרוטב השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
מכל שמנת מתוקה
גרנד מרינייה

להרכבה:
סלסילת תותים
קילו תפוזים
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים ביחד קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה.
2. מערבבים חלמונים, חמאה וחצי מכמות החלב.
3. מחברים את שתי התערובות ומוסיפים את מחצית החלב הנותרת.
4. מקציפים את החלבונים ומקפלים לבלילה.
5. מכינים את הוופל בעזרת מכשיר ביתי להכנת ופלים.
6. מחממים ביחד את השוקולד, השמנת המתוקה והגרנד מרנייה עד לקבלת תערובת אחידה.
7. חותכים את התותים והתפוזים ומרכיבים את המנה: מפזרים את הפירות מעל הוופל, ויוצקים את רוטב השוקולד ואבקת הסוכר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ופל בלגי עם פירות העונה ורוטב שוקולד

הטיפ של מיכל אנסקי
כאשר שמים את בשר הטלה במחבת חשוב מאד לוודא שהמחבת רותחת.
פעולת טיגון נתח הבשר סוגרת את המעטפת החיצונית שלו ושומרת את העסיסיות בפנים.
אם אוהבים את הבשר לכיוון ה-WELL, ניתן להכניס את מחבת הטפלון לתנור לכמה דקות.
לפני פריסת הבשר, מומלץ לתת לו לנשום כמה דקות על השיש.

>> לכל המתכונים של מועדון ארוחת הערב

>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל